Æblet falder sjældent langt fra stammen, når tidligere sportsstjerner får børn og børnebørn. Ved flere tilfælde har familienavne i sportens verden gået igen i generationer. Dem har vi fundet frem til!

 

Formel-1: Schumacher-familien

En af de første familiedynastier på denne liste er Schumacher-familien. En familie, der bogstaveligt talt er født med benzin i blodet, eftersom samtlige generationer dyrker og har dyrket motorsport.

Schumacher-familiens indtil videre største dominans var i 1990 frem til 2010/11, da især den syvdobbelte F1-verdensmester Michael Schumacher gav alle andre baghjul. Dengang var det nærmest ikke nødvendigt at give betting tips, for Michael var altdominerende sammen med Ferrari. Selvom Michaels bror Ralf ikke var i nærheden af at vinde noget i samme periode, var han også stadig en god Formel 1-kører.

I dag har Michael sønnen Mick Schumacher (22 år), som selvfølgelig også har kastet sin kærlighed over familiens sportsgren. Det samme gælder David Schumacher (19 år), som er søn af Ralf, som også følger de samme fodspor.

 

Fodbold: Maldini-familien

For få dage siden fik endnu et Maldini-familiemedlem debut for familiens hjerteklub, AC Milan. Cesare Maldinis barnebarn og Paolo Maldinis yngste søn Daniel Maldini (18 år) fik lørdag d. 2. februar 2020 sin Serie A-debut mod Hellas Verona.

Paolo Maldinis ældste søn Christian Maldini (23 år) spillede også hele sin ungdom i AC Milan, men fik aldrig debut for førsteholdet. I dag spiller Christian i Serie C for italienske Racing Fondi.

Det er en fodboldglad familie, som ønsker at føre Cesares og Paolos flotte karrierer videre og ikke mindst cementere efternavnet Maldini som et af de største fodbold-familienavne i verden nu og i fremtiden.

banner

 

Amerikansk fodbold: Manning-familien

Denne liste vil aldrig nogensinde blive betragtet som seriøs, hvis ikke et af NFL’s største sportsnavne befandt sig på listen. Vi snakker selvfølgelig om Manning-familien, Archie Manning, Peyton Manning og Eli Manning.

Et sportsnavn, som for evigt har slået sig fast i NFL’s historie. Peyton og Eli skulle leve op til deres fars flotte karriere, og oftest overgår forventningerne måske potentialet, men ikke i Peytons og Elis tilfælde. De to quarterback-brødre spillede på stort set samme tid i NFL, hvor de begge vandt to Super Bowls, og et hav af MVP-titler.

Peytons søn, Marshall, som dog kun er otte år i dag, er måske manden, der skal føre arven videre om ét til to årtier – hvem ved.

 

Fodbold: Laudrup-familien

Vi er nu kommet til Danmarks største familiesportsnavn, som ikke behøver den store introduktion. Laudrup-familien har efterhånden forkælet os danskere med en masse fantastiske fodboldoplevelser i flere generationer, og hvad der ellers hører til.

Det hele startede med Finn, så Michael og Brian, og efterfølgende Mads og Andreas. Desværre er Laudrups efternavn i dansk fodbold, i hvert fald inden for kridtstregerne, begyndt at forsvinde en smule, eftersom ingen af de førnævnte længere spiller fodbold på højt plan.

Vi håber selvfølgelig på, at det bare er for en stund, at efternavnet Laudrup ikke har så stor indflydelse i fodboldens verden. Forhåbentligt bliver det lavet om, om nogle årtier, men et velfortjent hvil fortjener dette store familiesportsnavn.

 

Det var det sidste familiesportsnavn på denne liste i del 1, men i del 2 følger vi op med endnu flere store familiesportsnavne! Så hæng på derude med en masse sports betting og tips, når det lyster!

*Credits: artiklens billede tilhører Santiago Lyon/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Frederik Andersen løn og ishockeyliv

Tour de France 2022 i Danmark

Lars Eller løn og ishockeykarriere

Gabriel Iffe Lundberg NBA

Marcus Helligkilde præmiepenge og golfkarriere