Vi er taget en tur ned ad memory-lane og fundet de største nedture i sportens verden. Medlidenhed-alert!

I sportens verden har alle atleter på et eller tidspunkt oplevet kæmpe nedture. Nedgørelse er ikke formålet med denne artikel, vi ønsker blot at gøre opmærksom på, at nedture er og bliver en del af sportens verden og er dermed en naturlig del af sport, selvom det er ufatteligt svært at acceptere.

Lad os begynde nedturen.

 

Steven Gerrard på glatis

Den 27. februar 2014 var der tre runder tilbage af Premier League. Liverpool lå i spidsen foran Manchester City inden opgøret mod Chelsea den dato. For første gang i Premier Leagues historie kunne Liverpool endelig ane mesterskabet.

Mange Liverpool-fans har stadig mareridt om den dag. Det kan dog ikke måle sig med de utallige mareridt, Gerrard må have haft efter den kamp.

Mange mener, at det var afgørende for, at Liverpool ikke vandt mesterskabet det år, da Gerrard gled midt på banen, hvilket gav Demba Ba en friløber – Liverpool endte med at tabe 0-2. Gerrards uheldige øjeblik er gået over i historien som mesterskabet-skredet.

Mesterskabet blev ikke kun tabt på grund af Gerrard, for i den efterfølgende kamp mod Palace var de foran 3-0 indtil det 88. minut, da Palace udlignede, og det blev kampens resultat. City fik en lillefinger, men de tog hele armen i stedet.

 

Håndbold: nedslagtning af DK ved VM-finalen i 2013

De danske håndboldherrer havde inden VM-finalen i 2013 gjort rent bord og spillet fuldstændig forrygende. Finaledagen mod Spanien vil samtlige af de danske håndboldherrerne mene var lige til glemmebogen. Det må have været en umådelig hård pille at sluge, at blive udklasket 19-35 i en VM-finale, hvor motivationen vel altid er på sit højeste.

Desværre havde Danmark den største offday i en VM-finale nogensinde. Et ufatteligt og uheldigt tidspunkt ikke at ramme dagen, men de er ikke alene om det i sportens verden.

Alle sportsfolk kan skrive under på, at de hårdeste nedture oftest vil stå klarest. Det ligger nu engang til menneskets natur, for så glemmer man det aldrig, og man kan lære af det.

 

Da Southampton blev klædt af til knoglerne

For godt og vel et halvt år siden, tilbage i 2019, da Southampton hjemme tog imod Leicester, virkede alt som det plejede. Det, der egentlig skulle være en helt ordinær Premier League-kamp, blev lige pludselig til en historisk nedsabling af Southampton, som endte med at tabe hele 0-9 til Schmeichel og co.

Desværre befandt både Vestergaard og Højberg sig på banen, da de ramte en af Premier League-historiens største offdays på hjemmebane. Vi kan godt forstå, hvis flere af Southampton-spillerne har ligget søvnløse i flere nætter efter det nederlag. 

Det tunge nederlag førte yderligere til, at hele Southampton-staben og spillerne donerede deres løn fra den dag til Saints Foundation. I de øjeblikke har det ikke været sjovt at være fodboldspiller.

bonus

 

Fodbold: Tysklands ydmygelse af Brasilien

Forestil jer at få lov til at spille VM på hjemmebane, hvis man brasilianer, større kan det nærmest ikke blive. Det land lever og ånder for fodbolden, især det verdens berømte samba-fodbold, som vi alle elsker.

Alt gik også længe efter planen for Brasilien, som nu var klar til en VM-semifinale. Endelig kunne de ane drømmen om at vinde et verdensmesterskab i fodbold på hjemmebane. Følelserne i Brasilien var uden sammenligning, alle troede på nationalhelte.

De havde dog glemt at tage Tyskland med i deres ligning. Den aften står tilbage som en af de mest surrealistiske fodboldkampe i mands minde. Da stillingen sagde 5-0 til tyskerne efter bare 29 minutter, stod verden stille for alle brasilianere, selv spillerne på banen forstod ikke, hvad der foregik. Fodboldens kynisme overgik endnu engang de højere magter, som så mange brasilianere ellers tilbad den aften, inden semifinale-kampen gik i gang.

Tyskland slap aldrig deres jerngreb og endte med at vinde uforglemmelige 1-7 over Brasilien. Den havde ingen sports betting-sider set komme.

 

Fodbold: Keepernes værste mareridt (udvidet version)

Thomas Hagelskjær

Da grundspillet i 18/19-sæsonen i Superligaen skulle afgøres, blev runden endnu mere spektakulær end de forrige år, da Esbjerg i de allersidste sekunder scorede sejrsmålet mod Vejle, som sendte dem i top-seks.

Det var dog ikke hvilket som helst sejrsmål, for i de døende sekunder udspillede der sig et filmagtigt scenarie, og som vi nærmest ikke troede, kunne finde sted i professionel fodbold, men de ord måtte vi æde i os igen.

Da der var spillet knap 91 minutter, stod Vejles målmand med bolden i hænderne, klar til at trække tiden så meget som muligt. Målmanden valgte at smide bolden på jorden uvidende om, at Esbjergs Kauko bevidst prøvede at gøre sig usynlig bag ham, hvilket lykkedes til fulde – Kauko tog bolden fra Hagelskjær og scorede det afgørende mål.

Det er ubarmhjertigt at lave fejl som målmand.

 

Loris Karius

Nu når vi allerede er inde på, hvor ubarmhjertigt livet som målmand kan være, så kan vi heller ikke komme uden om Loris Karius’ mareridtskamp, som nok går over i historien som den værst tænkelige kamp, en målmand kan have, især fordi rammerne var en Champions League-finale.

Karius begik to vitale fejl, som umiddelbart kostede Liverpool Champions League-trofæet. Den første fejl virkede så surrealistisk, at alle troede, at der var sket en fejlkendelse eller lignende, men nej – idet Karius kastede bolden ud til en Liverpool-spiller, stak Benzema benet foran, hvormed bolden blev lagt perfekt til rette for Benzema, som kunne gøre det til det til 1-0. En situation, som aldrig vil blive glemt.

Karius leverede senere et mere klassisk målmandsdrop, da Bale sendte et kraftfuldt og utilregneligt skud afsted, hvilket tog Karius på sengekanten. Man ønsker for ingen målmand at skulle gennemgå det, Karius gik igennem den aften, og så især ikke i Champions League.

 

Det var afslutningen på del 1, og vi følger selvfølgelig op med en del 2, for der er flere hold og spillere, som har oplevet det samme som de ovenstående eksempler.

*Credits: artiklens billede tilhører Sergei Grits/Associated Press

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg