Den 13. oktober 2018 efter det afgørende løb på Hockenheim, blev Mick Schumacher kronet som F3 (Formel tre) mester, og ved at gøre dette, kvalificerede han sig til et FIA F1 Superlicens.

Skulle tyskeren vælge at konkurrere på det højeste niveau indenfor sporten, så vil han blive den tredje i familien efter hans far Michael og onkel Ralf, der skal køre Formel 1. Han far er fortsat den mest succesfulde Formel 1 kører i historien med 91 sejre og syv VM-titler til sit navn.

888sport banner

Mick er ikke den første motorsports-kører der følger i sin faders fodspor. Nuværende Formel 1 kører Max Verstappen er søn af den tidligere Formel 1 kører Jos og de tidligere VM-vindere Nico Rosberg og Damon Hill havde begge mesterskabs-vindende fædre. Faktisk er der mere end et dusin af fædre og sønner i sporten.

De er en del af en lang række af fædre og sønner, der klarer sig godt i deres respektive sportsgrene. Herunder kan du se andre eksempler på succesfulde fader og sønner.

1. Peter og Kasper Schmeichel

Den tidligere professionelle fodboldspiller Peter Schmeichel betragtes, som en af de bedste målmænd nogensinde. Efter begyndelsen i Danmark, hvor han vandt fire ligatitler (inklusive den tidligere Superliga) og den danske pokalturnering med Brøndby, så lavede han skiftet for 5 millioner kr. til Manchester United.

Der vandt han fem ligatitler, tre FA Cups, en Liga Cup, en Champions League og en Europa Super Cup. Han var kaptajn for klubben, da de sikrede den historiske Premier League, FA Cup og Champions League triple i 1998/99.

På internationalt niveau havde Schmeichel 129 optrædener for Danmark, og han spillede en vigtig rolle, da nationen vandt EM 1992.

Sønnen Kasper fulgte i faderens fodspor, og skiftede til Manchester City som målmand i en alder af 16 år. En række udlejninger fandt sted før han skiftede til Notts County (2009) og derefter Leeds United (2010). I denne periode havde Schmeichel et ry for at være en solid men upåfaldende målmand.

Vendepunktet i hans karriere kom, da han blev solgt til Leicester City i 2011. Her har han været lige siden, og han vandt Championship i 2013/14 og Premier League i 2015/16. The Foxes titeltriumf blev vundet under den italienske træner, Claudio Rainieri, og det betragtes stadig som en af de største overraskelser nogensinde.

2. Archie og Peyton Manning

Mens nogle sønner kun kan håbe på, at de kan nå en brøkdel af det, som deres fædre kun, så er der også nogle af dem, der overgår dem med længder. Et eksempel på dette er Peyton Manning, hvis far Archie var en respekteret amerikansk fodboldspiller, der repræsenterede New Orleans Saints i 1970'erne og 1980'erne. The Saints var ikke noget godt hold, og Archie nåede aldrig videre til play-off, men han blev far til tre sønner, hvor to af dem også kom i NFL.

Mens hans anden søn Eli fortjener kredit for sine egne præstationer, der inkluderer to Super Bowl trofæer, to Super Bowl MVP's og andre individuelle kåringer, så var det Peyton, der skulle blive en af de bedste quarterbacks nogensinde.

Hans liste af NFL-præstationer i hans ophold hos Indianapolis Colts (1998-2011) og Denver Broncos (2012-2015) var fantastiske. Ligesom hans bror har han også vundet to Super Bowls, men det fortæller slet ikke den store historie om hans karriere, hvor han har fået mere end 50 priser og kåringer. Og han holder fortsat rekorden for flest kastede yards i en sæson (5.477) og flest kastede touchdowns i en karriere (539) og flest kastede touchdowns i en sæson (55) og flest touchdown kast i en kamp (delt på 7). Da han trak sig tilbage i 2015, blev han af mange nævnt som den bedste quarterback nogensinde i NFLs historie.

3. Joe og Kobe Bryant

Joe "Jellybean" Bryant spillede professionel basketball mellem 1975 og 1992. Han brugte otte år som NBA-spiller, hvor han repræsenterede Philadelphia 76ers, San Diego Chippers og Houston Rockets. Han brugte syv sæsoner i Italien, hvor han spillede for AMG Sebastiani Rieti (1984-86), Viola Reggio Calabria (1986-87), Pistoia (1987-89) og Reggio Emilia (1989-91) Han tog sin første trænerolle i 1993, og har været træner lige siden.

Sønnen Kobe blev et stort navn i hjemlandet takket være sine fem mesterskaber, som han vandt over en 20-årige periode med LA Lakers. Bryant er dobbelt NBA finals MVP, 18-gange NBA All-Star, 15-gange All-NBA holdspiller og 12-gange medlem af All-Defensive team. Han er også dobbelt olympisk guldvinder. Efter at have brugt det mest af sin ungdom i Italien, hvor hans far spillede professionelt i syv år, lærte Bryant Jnr. at tale flydende italienske, og han voksede op som AC Milan fan. Han brugte dog det meste af sin tid i USA og på at spille basketball i sommerligaerne.

Bryant har været på forsiden af adskillige computerspil, og han har endda udgivet sin egen sang. Hans sponsorater og lønninger har gjort ham til en af de rigeste sportspersonligheder i hele verden. Forbes estimerede hans karriereindtjeninger til at have været på $770 millioner, hvilket gør ham til den næstmest indbringende NBA-spiller lige efter Michael Jordan, og den sjette mest indbringende i sportens historie.

4. Ken Norton Sr. & Ken Norten Jr.

Far og søn sportspar følger ikke altid den samme rute. Det er tilfældet i Norton-familien, hvor Ken Norton Sr. skabte et navn indenfor boksning, mens Ken Jr's sportsvalg i stedet faldt på amerikansk fodbold.

Bokser Ken Norton blev professionel i 1967, hvor han dystede i 50 kampe, og vandt 42 af dem. Han huskes bedst for hans tre kampe mod Muhammed Ali, hvor han vandt den første, men tabte de efterfølgende to. Da Leon Spinks ignorerede WBC's rækkefølge og valgte at kæmpe mod Ali, gav det pludselig Norton muligheden for at kæmpe om et VM-bælte, som han fik med sejren over Jimmy Young. Han tabte dog bæltet et år efter i en 15-runde nævekamp mod Larry Holmes, der ses som en af de bedste sværvægtskampe nogensinde.

Han valgte at trække sig tilbage i 1981. Norton blev indført i hall of fame, og valgte bagefter at blive skuespiller.

Norton's søn Ken delte farens navn, men han delte ikke samme entusiasme for boksning. I stedet fandt han berømmelse i NFL, da han blev draftet af Dallas Cowboys i 1988. Linebackeren vandt to Super Bowls i løbet af sine fem år hos Cowboys, og en anden fulgte efter, da han skiftede til San Francisco 49ers i 1994. Han fortsatte hos det californiske hold indtil 2000.

Da han trak sig tilbage, blev han radio og tv-kommentator i stedet, og han startede med at blive træner på High School niveau. Sidenhen har han arbejdet som linebacker træner og defensive coordinator for Seattle Seahawks, Oakland Raiders og San Francisco 49ers.

Læs også

Lars Eller løn og ishockeykarriere

Gabriel Iffe Lundberg NBA

Marcus Helligkilde præmiepenge og golfkarriere

Nicolai Højgaard præmiepenge

Søren Kjeldsen præmiepenge