Forestiller man sig et billede af passionerede fans, er der mange billeder, der dukker op i ens tanker, afhængigt af hvilken sport du følger. Men hvilken fanbase er så den mest passionerede rundt omkring i verden?

 

Rugby League – Queensland/NSW (State of Origin)

Kigger man ned over ækvator mod Australien, finder vi den interregionale rygby-begivenhed State of Origin Series, som utvivlsom er årets største.

Regionerne New South Wales og Queenslands, i henholdsvis deres strålende blå og rødbrune dragter, kæmper årligt om hæderen for at producere de største talenter.

Holdende spiller bedst ud af tre i en serie, der mere end ofte byder på kompromisløs action, og sejrherren vinder både Origin-skjoldet og håneretten i et helt år.

NWS er favoritter til at triumfere i 2019 og vinde serien til odds 1.72 på de fleste odds-sider.

Serien prydes mere end ofte af slagsmål og andre kontroverser, hvilket til almindelighed holder snakken kørende på arbejdspladser rundt omkring i Sydney og Brisbane året rundt.

Siden de første gang tørnede sammen for over 100 år siden, er det ikke mislykket for nogen af regionerne at melde udsolgt, og fansene fortsætter ufortrødent med at skabe en højrøstet stemning ved hver eneste begivenhed.

Det er en god afspejling af deres passion, og der er endda eksempler på folk, som har prydet deres fødselsattest med deres stats farver!

 

NASCAR – Bristol, Tennessee

Det er svært at forestille sig motorsport som en god skaber af hype og passion, men tag til en af de traditionelle ’sydstater’ i USA - så ser du hurtigt, at der findes en hardcore gruppe af NASCAR-tilhængere, der hungrer efter blod og ødelæggelse på asfalten.

Synet af muskuløse stockcars, der racer rundt om en oval bane, er en særegen interesse - men førerne har grønt lys til at køre krigerisk, og det skaber nogle gange nogle imponerende sammenstød.

Tilbage i februar lød startskuddet til sæsonen med Daytona 500 i Florida, og begivenheden skuffede ikke, da deltagelsen var en af de største i nyere tid.

888sport banner

En af de mest berygtede baner finder vi til gengæld i hjertet af NASCAR-land på Bristol Circuit i staten Tennessee.

Selvom synet af sydstatsflaget heldigvis bliver sjældnere, er deltagerne ikke blege for at dække sig selv i USA’s flag, når de skal se et race, der er definitionen af det ’ægte’ Amerika.

De velkendte trailere i og omkring banen er også med til at give en følelse af en trykket stemning.

Bristol-banen er kort og har skarpe hjørner, så der er ikke plads til den mindste fejl. Og hvis nogen laver en mislykket overhaling eller et skub, kan de se frem til et ubehageligt møde med betonmuren!

 

NFL – Green Bay Packers

Wisconsin er en sports-stat, der ofte bliver overset til fordel for større lokationer som Michigan, Californien og staten New York.

Til trods for det, kan Green Bay Packers prale af en exceptionel passioneret fanbase, der har fulgt klubben gennem tykt og tyndt - med en billet til den ultimative belønning i form af en Super Bowl-sejr i 2011.

Ifølge nogle kilder har hver eneste kamp på Lambeau Field været udsolgt siden 1960. Med en venteliste på næsten 80.000 til sæsonbilletter, lader det til, at det kun er de allermest loyale fans, der kan træde gennem de hellige døre til stadion.

En anden egenskab værd at bemærke ved Packers’ ærkefans, er deres evne til at trodse den brutale vinter i Wisconsin.

Området omkring Lambeau Field kan være dækket i mange centimeters sne, men det stopper ikke Packers’ følgere fra at flokkes om deres værdsatte hold.

Ligesom alle andre NFL-hold med en passioneret fanbase, er der også nogle unikke fiduser, der skiller Packers ud fra mængden. En af disse er ’Lambeau Leap’, som er en ikonisk touchdown-fejring, hvor fans og spillere for et øjeblik bliver til én.

 

NHL – Montreal Canadiens

Nord for grænsen mellem USA og Canada er Montreal Canadiens (også kendt som ’Habs’) - det mest succesfulde NHL-team nogensinde med hele 24 Stanley Cup-sejre.

Deres største rival, Toronto Maple Leafs, er nummer to i den specifikke kategori med en betydelig afstand - helt præcis sølle 13 sejre.

Selvom franchisen i øjeblikket ikke kan prale af samme dominans på markedet for futures eller live odds, så formår Habs’ altid er melde udsolgt - og hver eneste stemme i Bell Center, med plads til 21.000, kan høres på match nights.

Man skal også tage i betragtning, at fanbasen har rødder i ’den gamle verden’ med en overvejende fransk-canadisk gruppe, der bliver hyldet med en fransk version af nationalsangen.

 

MLB – Boston Red Sox

Selv i Skandinavien og Oceanien såvel som i Storbritannien findes der markante fangrupper, så det lader til, at solen aldrig går ned over Red Sox-imperiet.

Der hersker ingen tvivl om, at Fenway Park er på bucket-listen for mange baseball-fans uden for USA - og holdets fans kan tage en stor del af æren for dette.

Red Sox har ved flere lejligheder gennem den sidste del af det 20. århundred lidt hjertesorger, da rivalerne fra New York Yankees har været den dominerende organisation i den tid.

Men deres fans’ loyalitet har aldrig vaklet. Red Sox deler i øjeblikket titlen som favoritter til at vinde World Series 2019 i følge oddsene, så det lader til at deres udholdenhed højst sandsynligt bliver belønnet i den nærmeste fremtid.

green monster

Alle Sox-fans kender teksten til Niel Diamonds klassiske ’Sweet Caroline’, da den altid bliver spillet ved ottende inning. Og ingen af dem vil nogensinde glemme første gang, de så ’the Green Monster’.

‘Green Monster’ er en høj væg på bagerste langside, som ikke ligefrem er en genstand for misundelse under tider med mindre succes – men her kan man heppe og synge fra et højtliggende standpunkt og på samme tid udnytte parkens gode akustik.

 

Fodbold: Det Globale Sprog

Fodbold er den eneste sport i verden, der helt og aldeles er international. Og vi forkæles med et utal af muligheder, når det handler om at udpege den allermest passionerede fanbase på verdensplan.

Af hensyn til neutralitet kan man med sikkerhed sige, at alle engelske klubber har passionerede fans.

Med det sagt, så har Premier Leagues største klubber i sandhed en verdensomspændende fanbase - specielt i Sydøstasien finder man et imponerende arnested for heltedyrkende Premier League-følgere.

I Europa er det blevet populært at følge titeljægerne fra Borussia Dortmund. Ligesom de fleste traditionelle engelske stadions, har Westfalenstadion en hjemmeside, der kan prale af en imponerende rekord, når man kigger på deres fans passion for holdet.

En ‘gul væg’ af tilskuer bag målet giver en spøgelsesagtig, legemløs tilstedeværelse – og det giver titeljagende Dortmund en ægte psykologisk fordel.

Banens akustik virker også til at forstærke hjemmebanepublikums styrke og tilstedeværelse. Dagene bliver uforglemmelige, når rivalerne fra Bayern München eller Schalke 04 er i byen.

Længere ude i felten har de såkalte ‘Ultras’-grupper et blandet omdømme – men det er umuligt, på godt og ondt at benægte dem som et samtaleemne i fodboldkultur. De er nu begyndt at gøre deres indtog i MLS.

I mellemtiden har MC Alger, der var den første klub fra Algeriet, som vandt African Cup af Champions Clubs tilbage i 1976, opbygget en stille strøm af ultra-loyale fans.

De har fire separate Ultras-grupper i den øverste algeriske liga. Den seneste af disse er Group Verde et Rouge, som har en højlydt og hurtigt voksende tilstedeværelse ved stadionet ”Stade du 5 Juillet 1962”.

På trods af dette, samlever de fint nok med de lokale rivaler fra USM Alger – og nogle gange en hel uge inden derbyet, kan byen gå i stilstand.

Håneret betyder alt i en by, der stadig tilpasser sig et liv efter fransk styre. Når fodbold er det eneste håb om et bedre liv for mange borgere, bliver det til mere end en hobby at følge deres klub.

Læs også
5 interessante rekorder i NFL

5 interessante rekorder i NFL

Counter Strike: Major-finalerne i Berlin 2019

Counter Strike: Major-finalerne i Berlin 2019

Formel 1: italiensk GP 2019

Formel 1: italiensk GP 2019

NFL 2019: De fem fedeste kickoff-kampe i historien

NFL 2019: De fem fedeste kickoff-kampe i historien

Sportskalender 2020: De vigtigste sportsbegivenheder i 2020

Sportskalender 2020: De vigtigste sportsbegivenheder i 2020