2019 er begyndt, og en masse spændende esport-events er over os. Vi lægger ud med Counter Strike, iBUYPOWER Masters i Los Angeles. Turneringen afholdes d. 19.-20. januar.

Pengepræmien lyder på $200.000, hvilket svarer til ca. 1,3 mio. danske kr., som bliver fordelt mellem de deltagende hold. Her får vinderen af turneringen halvdelen, nemlig $100.000 (655.000 danske kr.)

Danske Astralis er repræsenteret, og det stærke hold er klar til at lægge fra land med en turneringssejr i det nye år. Eller er de mon overhovedet klar efter en lang og velfortjent ferie? Den værste rust skal nok bankes af fingerspidserne, inden de for alvor viser deres klasse spillestil fra sidste år.

De to grupper ser således ud:

De to bedste hold fra henholdsvis gruppe a og b kvalificeres til semifinalen. I det indledende gruppespil spiller man bedst-ud-af-et-map.

Derfor er der ikke plads til mange fejltagelser undervejs. Dette spilformat, hvor det er bedst-ud-af-et-map, er bestemt ikke Astralis’ fortrukne format. De er klart bedst i bedst-ud-af-tre-maps, hvilket også bliver spilformatet i semifinalerne. Så varer spændingen også lidt længere.

Forudsigelser – Gruppe A

Der er ikke den store tvivl om, at Astralis er den store favorit til at snuppe førstepladsen i gruppen. I forhold til de andre hold har Astralis fire spillere i top-10 af verdens bedste CS:GO-spillere.

Taktisk er Astralis også på et helt andet niveau, især når der bliver spillet bedst-ud-af-tre-maps. Det er dog som sagt ikke tilfældet i gruppefasen, så de andre hold vil komme til at drille Astralis.

 

Andenpladsen bliver en duel mellem Cloud9 og Fnatic. I Afslutningen af 2018 var Fnatic bedst, men Cloud9 er ikke langt fra Fnatics niveau. Ud fra at Fnatic er rangeret nr. 9 i verden og Cloud9 nr. 15, så er det nok mest sandsynligt, at Fnatic trækker det længste strå i den duel.

Find odds på kampene i gruppe A her.

Forudsigelser – Gruppe B

I gruppe B hersker der knap så megen spænding, da der befinder sig to klare favoritter til at snuppe første- og andenpladsen. Liquid og Faze skal duellere om førstepladsen i gruppen.

Begge hold ligger inden for top-10 af verdens bedste hold. Deres indbyrdes kamp bliver afgørende for hvem, som snupper førstepladsen.

De to andre hold, Ghost og Lumimosity, er i forhold til Liquid og Faze nogle newbies. De er klare underdogs, men alt kan ske i CS, så de kan kun overraske.

Find odds på kampene i gruppe B her.

God fornøjelse med en masse lækkert esport!

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg