Tirsdag nat kl. 01:30 krydser de største ærkerivaler i NBA klinger. Boston Celtics vs. Los Angeles Lakers. Deres rivalisering går langt tilbage, og derfor er der altid noget at se frem til, når de krydser hinandens veje.

Det første møde mellem to af NBA’s største klubber fandt sted i 1948, hvor Celtics lagde for land med en sejr, og så var den rivalisering nærmest født.

Begge hold er de mest vindende hold i NBA’s historie – det vender vi tilbage til lidt senere. Men lad os komme i gang.

 

Har Celtics eller Lakers vundet flest indbyrdes kampe?

Tirsdag nat er det 365. gang, at de skal dyste om håneretten. Ud af de 364 kampe har Celtics stadig et klart forspring med 203 sejre overfor Lakers’ 161 sejre.

 

Hvor mange gange har Celtics og Lakers stå overfor hinanden i NBA-finalerne?

De to ærkerivaler har også haft fornøjelsen af hinanden i 12 NBA-finaler. Den sidste NBA-finale var i 2010. Det kunne være en ”dream come true”, hvis de skulle mødes i dette års finale-serie – de aktuelle NBA betting-tips har dog betydeligt mere tiltro til Lakers (4.00) end Celtics (21.00) i år, selvom Celtics sagtens kan komme snigende bagfra og overraske – det er det bedste ved at have en rolle som underdogs.

I de første otte finaler vandt Celtics rub og stub. Den 9. finale-serie skulle være lykkens gang for Lakers. Men ud af de 12 finalekampe står den 9-3 i Celtics’ favør.

banner

 

Hvilket hold har vundet flest NBA-mesterskaber?

Lakers har også noget at indhente på den front, men dog ikke så langt fra. Celtics har indtil videre vundet flest NBA-mesterskaber – 17 er det blevet til. Det sidste Celtics-mesterskab var i 2008.  

Lakers er på 16 NBA-mesterskaber og kan dermed udligne deres ærkerivalers rekord, hvis de går hele vejen i denne sæson. Lakers burde dog have haft flest NBA-mesterskaber på CV’et, eftersom de har befundet sig 31 gange i finale-serien, hvilket er rekord. 

 

Hvilket hold har vundet med den største vinder-margin?

I 2008 i den 5. kamp i finale-serien mellem Celtics og Lakers vandt Celtics med 131-92. Dette er den største vindermargin indbyrdes mellem de to ærkerivaler.

 

Hvem har scoret flest point i en kamp mellem Lakers og Celtics?

Lakers har i to kampe formået at score 141 point mod Celtics. De første tilfælde var i sæsonen 1967/68, og det andet tilfælde var i 1986/87. I dag er det stadig den højeste pointscore - i ordinær spilletid selvfølgelig.

 

Hvordan har de seneste fem opgør mellem Lakers og Celtics set ud?

2019: Lakers vs. Celtics - 107 : 120

2019: Celtics vs. Lakers - 128 : 129

2018: Lakers vs. Celtics - 108 : 107

2017: Celtics vs. Lakers - 107 : 96

2017: Lakers vs. Celtics - 81 : 86

 

Sports betting-siderne forventer et brag af en kamp tirsdag nat, hvor Lakers ikke er så store favoritter som forventet (Lakers-sejr odds 1.67), eftersom Celtics indtil videre (Celtics-sejr odds 2.25) har leveret en stærk sæson. De kan meget levere en overraskelse på deres frygtede hjemmebane TD Garden.

God fornøjelse med kampen!

 

*Credits: artiklens billede tilhører Jae C. Hong/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse Søgaard

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også
Viktor Axelsen løn og formue

Viktor Axelsen løn og formue

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

De 10 mest populære NBA-spillere på Instagram

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

NFL: Super Bowl 2021 - optakt

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Solskjærs, Nadals og andre sportsstjerners kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2

Bendtner, Kessler og andre danske ikoniske kælenavne – del 2