Danmarks cykelfremtid ser særdeles lys ud. Flere danske cykelryttere er begyndt at gøre mere opmærksom på sig selv, fordi de leverer på diverse landeveje rundt omkring i verden. Én af dem, som gør det rigtig godt for tiden, og som egentlig er har gjort det længe, er Cecilie Uttrup Ludwig. Hende kommer vi til at se meget mere til i fremtiden.

Derfor er det oplagt at stille skarpt ind på hendes person og cykelkarriere, så alle får et større kendskab til hende, hvis man overvejer de aktuelle odds, som hun indgår i.

 

Cecilie Uttrup Ludwigs cykelkarriere

Hvem er Cecilie Uttrup Ludwig?

Fra cykel med støtteben til racercykel

Cecilie Uttrup Ludwig største præstationer

Målet om at gøre kvindecykling til en endnu mere anerkendt sport

 

Hvem er Cecilie Uttrup Ludwig?

Cecilie Uttrup Ludwig er ikke kun en af Danmarks, men også en af verdens bedste kvindelige professionelle cykelrytter. I 2021 er Cykel Cille, som hun også bliver kaldt, 25 år og allerede en dominerende faktor i cykelsporten.

I kombination med hendes præstationer på jernhesten og hendes livsbekræftende personlighed har hun taget Danmark med storm. Danskere og generelt sportsentusiaster elsker folk med en lidt kantet personlighed, og det må man sige, Cecilie Uttrup har – på den gode måde.

Hun droppede alt for at blive én af de bedste kvindelige cykelryttere i verden. Selvom hun allerede er det i dag, så er det nok ikke skudt helt ved siden af, hvis hun ønsker at blive nr. 1 i verden.

 

Fra cykel med støtteben til racercykel

At få lov at cykle med om det danske mesterskab i cykling, i alder af blot 16 år, fortæller meget om Cecilies opvækst og kærlighed til cykelsport. Hun må have smidt støttebenene relativt hurtigt, da hun var lille, når hun allerede som teenager begyndte at cykle i de voksnes rækker tilbage i 2011.

Året efter i 2012 skulle hun prøve kræfter med VM i landevejscykling for juniorer, hvor hun på flotteste vis sikrede sig en syvendeplads ud af 81 ryttere. Ved samme VM cyklede Cecilie sig til en fænomenal andenplads i disciplinen enkeltstart.

Efter det VM begyndte de professionelle for alvor at få øjnene op for den danske cykeldronning. I 2014 stod det danske cykelhold, Team Rytger, klar med en kontrakt til det daværende 19-årige cykeltalent.

I 2015 og 2016 blev Cecilie for alvor en etableret del af international cykling, da hun efter at have kørt et par flotte sæsoner endte med at blive købt af det schweizisk-tyske hold, Cervélo-Bigla Pro Cycling, i 2017, som i den grad var et step op ad rangstigen for den unge dansker.

Cecilie fortsatte med at imponere, og hendes største præstationer vender vi tilbage til lidt senere, men i tre sæsoner fik hun bevist, at hun var kommet for at blive i toppen af international cykelsport. I slutningen af 2019 lå Cecilie nr. 22 på verdensrangslisen som den klart bedste dansker.

Hendes præstationer betød, at hun var et varmt navn blandt nogle af de bedste kvindelige cykelhold. I slutningen af 2019 scorede Cecilie en kontrakt med det franske cykelhold, FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope. Et topprofessionelt cykelhold, hvor Cecilie kan tage de næste store skridt i sin cykelkarriere, hvilket hun allerede er begyndt på efter to sæsoner hos det franske cykelhold.

Cecilie Uttrup Ludwig største præstationer

Ifølge procycklingstats.com har Cecilie indtil videre opnået 10 store resultater. Nogle af dem er blandt andet:

  • Giro dell'Emilia Internazionale Donne Elite i 2020, hvor hun blev nr. 1
  •  Nr. 1 ved Grand Prix de Plumelec-Morbihan Dames i 2019
  • Nr. 3 ved det prestigefyldte løb, Flandern rundt, i 2019
  • Nr. 4 ved Giro d’Italia i 2020 og nr. 6 i 2018
  • En tredjeplads i den kvindelige udgave af Tour de France, La Course, i 2019

Udover disse store præstationer er hun også blevet dansk mester i enkeltstart tre gange (2016, 2017 og 2018). Hun mangler stadig at vinde det danske mesterskab i landevejscykling. Hun har indtil videre vundet i alt ni cykelløb i sin karriere.

I skrivende stund ligger Cykel Cille på en flot 8. plads på verdensrangslisten. Det er indtil videre hendes bedste placering.

 

Målet om at gøre kvindecykling til en endnu mere anerkendt sport

Cecilies passion for cykelsporten og hendes mål om at gøre kvindecykling til en sport på niveau med herrecykling, smitter af på alle. Hendes kamp for bedre og mere professionelle cykelvilkår for kvinder vil komme til at blive husket om mange år, når kvindelige cykelryttere for alvor kan begynde at leve af at cykle professionelt. 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Associated Press/ Alexandra Panagiotidou

Først publiceret: d. 30. marts 2021

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg