En diskussion, der efterhånden er blevet vendt og drejet en del gange i basketballverdenen, er, om en NBA-sæson skal indeholde færre kampe. I over 50 år har hver NBA-klub spillet 82 kampe i grundspillet. Hvad ville det betyde, hvis man sænkede det antal af kampe? Det har vi taget et kig på.   

 

Hvilke fordele vil der være ved at sænke antallet af NBA-kampe?

Mindre uforudsigelighed ift. nba betting

Alle, der efterhånden nyder at oddse på NBA, ved, at selvom oddsene på en NBA-kamp klart favoriserer et hold, eller at et tophold giver højere odds mod et bundhold, så er det ikke ens betydende med, at oddsene er klar over, at nogle af holdenes bedste spillere bliver sparet.

De nuværende 82 kampe i grundspillet gør mange kampe utroligt uforudsigelige, fordi mange vitale spillere bliver sparet i tide og utide. Blandt mange nba tips er dette en af de bettingtips, som du burde skrive bag øret, hvis du ikke er vant til at bette på NBA – i hvert fald så længe der er 82 kampe i grundspillet.

Færre antal kampe i grundspillet vil umiddelbart føre til, at uforudsigelighederne i kampene vil falde. Ergo vil favoritterne vinde flere af kampene, og dermed vil det umiddelbart være mindre kompliceret at hive et 3-vejs væddemål hjem. 

 

Spillerne bliver mindre fysisk belastet

NBA-spillere er måske de mest fysisk belastede sportsatleter i verden, medmindre de selvfølgelig bliver sparet i ny og næ, hvilket absolut er nødvendigt i nutidens basketball. Ellers risikerer holdene, at deres stjernespillere bliver skadet. Det problem løb Golden State blandt andet ind i i finaleserien i 18/19-sæsonen, da både Klay Thompson og Kevin Durant blev skadet, hvilket i sidste ende kostede dem mesterskabet.

De fleste NBA-spillere vil være ovenud lykkelige over at skulle spille færre kampe, så de mentalt også får mere overskud.  

 

NBA-produktet stiger i kvalitet

I forlængelse af at færre kampe formodentlig vil føre til mere fysisk og mentalt overskud hos mange af NBA-spillere, vil kampenes kvalitet sandsynligvis også stige i takt med, at spillerne får mere tid til at hvile sig og forberede sig til kampene.

NBA-kampenes underholdningsværdi vil efter alt at dømme være højere, fordi spillerne leverer på et højere niveau, når der er færre kampe.

bonus

 

Hvilke ulemper vil der være ved at sænke antallet af NBA-kampe?

Mindre spilletid til udskiftere

Det er ikke just den mest optimale løsning for reserverne på udskiftningsbænkene på de respektive NBA-hold. De vil desværre ryge endnu mere i baggrunden, end hvad tilfældet allerede er.

Derfor vil det nok også betyde, at NBA-holdene drafter færre spillere, fordi de selvfølgelig ikke har brug for dem eller har råd til at have flere spillere. Det er bare simpel forretningsforståelse.

Trænerne vil også stå i et større dilemma i forhold til at tilfredsstille alle sine spillere med spilletid. Med den nuværende struktur kan de holde flere spillere i nogenlunde godt humør.

 

Bliver sværere at slå hidtidige rekorder

De nuværende NBA-spillere, som ønsker at slå og opnå så mange rekorder som muligt, vil nok være gevaldigt trætte af, at det i princippet vil blive sværere at vippe nogle af rekordholderne af pinden, fordi deres rekorder er baseret på mange flere kampe.

Derfor vil det f.eks. blive sværere for James Harden at blive den mest scorende NBA-spiller. Eller endnu mere besværligt for Giannis at blive den spiller, som har spillet flest kampe for Bucks. Vi kunne fortsætte med mange eksempler endnu.

Nogle spillere er derfor måske nødsaget til at fortsætte deres karriere længere end planlagt for at kunne blive indehaver af en rekord.

 

Færre kampe at oddse på

Det giver sig selv, at udbuddet af odds og nba betting vil falde, hvis antallet af kampe bliver reduceret. Dine aktuelle bettingstrategier vil skulle justeres, hvis antallet af kampe falder, da det vil have en markant betydning for udfaldene i kampene.

Umiddelbart vil der ikke være kampe i alle ugens dage, hvilket selvfølgelig er stor skuffelse for os, der nyder at kunne ”nøjes” med at se NBA, hvis hverdagen ikke byder på andre højdepunkter. Vi er måske blevet forvænt med at have det NBA-privilegium, så det vil være svært at forestille sig en hverdag med mindre NBA.

 

Spillere, klubber og investorer mister indtægter

Det er ingen hemmelighed, at NBA er en af de største pengemaskiner i sportsverdenen. Hvis det blev besluttet, at antallet af NBA-kampe skulle reduceres, ville flere klubber, spillere og investorer få færre indtægter.

Der er ingen investorer eller klubber – og nok heller ikke så mange spillere – der umiddelbart ville være interesseret i at skulle miste nogle indtægter. Mange andre i den økonomiske fødekæde vil også blive ramt på økonomien, hvis antallet af kampe vil blive reduceret.

Billetpriserne vil måske endda stige, da efterspørgslen i større grad ikke kan matche udbuddet – det vil bestemt ikke falde i god jord hos mange tilskuere, som allerede betaler rigeligt for at se en NBA-kamp.

 

Vi kan afslutningsvis altså konstatere, at det bliver svært at få gennemtrumfet færre kampe i en NBA-sæson. Der vil altid være fordele og ulemper, uanset hvilken løsning man ender med at vælge, sådan er det i alle livets facetter.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Matt Slocum/Associated Press

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg