Might Bite havde et fint løb i Kempton Park sidste sæson, hvor han vandt King George VI Chase kronen. Den irske hest var favorit til at vinde eventet, men han skulle give den alt det sidste stykke. Double Shuffle var outsider, men han viste stor styrke mod Nicky Hendersons hest i det store øjeblik.

Men da Might Bite havde den ekstra fart til sidst, kunne han løbe væk fra rivalen for at vinde med en længde. Det var den anden store sejr i 2017 til den irske hest, selvom han modsat andre heste, der vandt King George VI Chase, ikke kunne vinde Cheltenham Gold Cup senere på sæsonen. Ræset var en thriller, og Might Bite vil have muligheden for at genvinde tronen, når han vender tilbage til Kempton Park på Boxing Day.

Hendersons hest vil stå overfor en svær udfordring for at holde fast i titlen, og løbet har en historik for at give de mest fascinerende dueller og øjeblikke at mindes. Vi tager nu et kig på nogle af de bedste løb på Kempton Park

888sport banner

Kauto Star

Den mest talentfulde hest i hele King George VI Chase. Ingen konkurrent har nogensinde nydt så meget succes ved et event end Kauto Star. Han fik sin debut i 2006, og blev hurtigt en dominerende faktor i The National Hunt. Paul Nicholls hest havde tidligere vundet Tingle Creek Chase og Betfair Chase, før han tilmeldte hesten til Kempton Park i 2006. Han var den førende udfordre til titlen, og han leverede med en eminent præstation, for at tage den første ud titel med hele otte længder. Kauto Star brugte sit momentum med jockey Ruby Walsh til at sikre sig Cheltenham Gold Cup senere på sæsonen.

kalo

Han ville tilføje endnu en Gold Cup triumf i 2009, men hans største resultat kom på Kempton Park og i King George VI Chase. Nicholls hest matchede resultatet fra Desert Orchid med fire sejre mellem 2006 og 2009. Hans stime blev dog brudt i januar 2011 af Long Run, men det var uden Walsh i sadlen, og Tony McCoy kunne ikke føre hesten til sejr, og måtte nøjes med en tredjeplads.

Kauto Star takkede dog ikke af på afslappet maner, og han vendte tilbage til Kempton Park i december 2011 for sit sidste løb i en alder af 11 år. Long Run var favorit foran veteranen i oddsene op til løbet. Med Walsh tilbage i sadlen formåede den gamle hest at producere et storslået resultat mere, da han besejrede den franske hest med lidt mere end en længde. Det var et historisk øjeblik, og Kauto Star blev den første til at vinde King George VI Chase fem gange - En rekord der stadig står den dag i dag.

Desert Orchid

Før legenden Kauto Star, var det Desert Orchid der var dominerende ved eventet i løbet af 80'erne. Han fik sin første optræden med Simon Sherwood i sadlen, og sikrede sig dermed den første triumf på Kempton Park som syv-årig. Han kunne dog ikke gentage bedriften året efter, da han var nødt til at nøjes med andenpladsen bag Francois Doumens Nupsala, der vandt efter en rigtig flot præstation. David Elsworths hest vendte dog tilbage i sin bedste sæson, da han vandt sin anden King George VI Chase.

Han var favorit til tronen, og vandt med fire længder over Kidimo. Desert Orchid formåede at holde form indtil 1989, hvor han med Sherwood i sadlen triumferede på Cheltenham, for at tage den eneste Gold Cup i karrieren. Ved starten på den nye National Hunt sæson, kom Elsworts hest i det fineste selskab, da den sammen med Wayward Lad var den eneste til at vinde King George VI Chase tre gange. Ved denne lejlighed var det Richard Dunwoody i sadlen, men præstationen var den samme over det tre mil lange løb.

Desert Orchi sikrede sin tredje titel, med en sejr på otte længder foran staldkammeraten Barnbrook Again. Han undlod at vinde Cheltenham Cup for anden gang, men han skabte historie i 1990. He blev den første hest i historien til at vinde King George VI Chase tre gange i træk. I en alder af 1 år, blev Elsworths hest den næstældste deltager til at vinde, og han leverede sin bedste præstation og vandt med flere længder foran resten af feltet. Hans rekord stod i lang længe, indtil Kauto Star kom og slog den 16 år efter.

Kicking King

Kicking King er blandt en lille gruppe af heste i den modsatte ende af Desert Orchid. Manicou var den yngste i historien til at deltage i King George VI Chase, og vandt løbet i 1950 i en alder af blot fem år. Der har været otte heste, der har vundet løbet i en alder af seks år, inklusive fem i den moderne tid. Kicking King havde vundet i Leopardstown i Arkle Novice Chase før hans første deltagelse i Kepton Park. Han fik sin debut i 2004, hvor han var blandt favoritterne til at vinde titlen hos bookmakerne. Den seks-årige skuffede ikke, og han leverede en flot præstation.

kicking

Tom Taaffes hest var dog tæt på at lade sin rival Kingscliff stjæle sejren, men han nåede at rette op på en fejl ved det sidste hegn, og brugte sin fart til at sikre sig en sejr på to og en halv længde. Ligesom mange andre vindere, så brugte han sit momentum til at sikres sig triumfen ved Cheltenham Gold Cup, og han vendte derefter tilbage til King George VI Chase, dog på Sandown Park i stedet for Kempton. Med Barry Geraghty i sadlen, skulle Kicking King grave dybt for at genvinde titlen. Monkerhostin pressede på efter at den irske hest havde lavet et angreb mod fronten. Hans rival var lige ved at slå ham på stregen, men Taaffes hest sikrede titlen med få centimeter i en vanvittig afslutning.

Long Run

Long Rung var hesten, der endte mede at bryde Kauto Stars dominans ved King George VI Chase i 2011. Nicki Hendersons hest var en underdog i løbet, hvilket skyldes deltagelsen af den uovervindelige Kauto Star. Det lykkedes dog med Sam Waley-Cohen i sadlen at levere et fremragende løb, og dermed vriste kronen væk fra den legendariske hest. Den franske hest blev stærkere i takt med at løbet skred frem og Naracat faldt forholdsvis langt ude. Waley-Cohen pressede sin hest til at vinde med hele 12 længder foran sin staldkammerat Riversiden Theatre, og sikrede dermed Henderson en 1-2 afslutning. Temaet fortsatte, og Long Run fuldte således op med en sejr i Cheltenham Gold Cup med endnu et flot løb.

Kauto Star vendte dog hævngærrigt tilbage i 2011/12-sæsonen, og for første gang, kunne den franske hest ikke følge med hans rival i de afsluttende øjeblikke. Det blev en dårlig sæson for hesten, da han heller ikke formåede at vinde i Gold Cup. Han vendte dog tilbage i Cheltenham, hvor han genfandt sin form. Hendersons hest var blandt favoritterne til løbet, men han havde hård konkurrence og lavede flere fejl, der lod Captain Chris komme nærmere. Long Run havde dog konditionen til at holde hans konkurrenter væk, og med det mindste margin lykkedes det at sikre sin anden sejr i eventet. Et fremragende løb af den franske hest.

Læs også
Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

 

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder