Inden for sportsbetting placerer du dine væddemål mod de odds, som bookmakeren har fastsat. 

Men der er en anden måde, og totalisator-betting er en måde du kan oddse på, uden at spille mod bookmakeren.

Det kaldes pulje-baseret betting, hvor udbetalinger af forskellig størrelse er tilgængelige, hvis dine valg er korrekte. 

 

Hvad er totalisator-betting?

Alle væddemål i totalisator-betting-systemer lægges i en fælles pulje, så det totale beløb er kendt inden tingene udfolder sig. 

Gevinster på bets udbetales fra den samlede pulje, og odds og udbetalinger beregnes proportionelt baseret på størrelsen på indsatsen og de midler, som er tilgængelige. 

En af de mest populære former for totalisator-betting er Tote, hvor spillere skal forudsige enten vinderen eller hestenes placering i et antal løb på en kupon. 

I dag tilbyder flere og flere bettingsider totalisator-betting-puljer, inklusive dem som du finder her hos 888sport.

banner

Hvad gør totalisator-betting anderledes?

Når du placerer et bet hos en bookmaker, ved du præcist, hvor meget du vinder baseret på to ting: Det beløb, du spiller for og de odds, som er tilgængelige. 

Med totalisator-betting afhænger gevinstens størrelse af en række forskellige faktorer. Det beløb, du vælger at spille for, er en særlig overvejelse, men ultimativt afgøres din gevinst af, hvor mange andre gevinstsedler, der er tilbage i slutningen af den begivenhed, du spiller på. 

Konceptet går stadig ud på at udvælge vindere (eller i nogle tilfælde heste/greyhounds placering). Forskellen er kun, at det beløb, du vinder, påvirkes af faktorer, du ikke kan kontrollere. 

Du kan få udbetalt en mindre gevinst, end du havde håbet, eller tage den store gevinst med hjem, hvis du blot er én af en lille håndfuld vindere. 

 

Hvordan fungerer totalisator-betting?

Den mest almindelige form for totalisator-betting har en overførselsagtig udbetalingsmekanisme. 

Forestil dig, at 1 million kroner er det samlede beløb, som er blevet spillet på en specifik begivenhed, for eksempel Cheltenham-festivalen, og det er vores gevinstpulje. 

Hver spiller udvælger deres vindere i seks udspecificerede løb, og processen begynder med det første løb. 

Spillerne krydser fingre for hver hest i åbningsløbet, men i "kun vinder-puljer", er det kun de, som har valgt vinderen, der fortsætter til andet løb, herefter tredje løb osv. 

I slutningen af alle spillene, er der måske en masse spillere tilbage i jagten, eller der er måske kun nogle få. Når longshots giver gevinst, er der ofte få spillere tilbage til sidst. 

Ultimativt afgøres din udbetaling af den samlede pulje divideret med antallet af gevinstkuponer. Så hvis puljen var på 1 million kr., og der var 10.000 vindere, ville I hver dele 100 kr. for hver 1 kr. indsats. Så hvis du var indehaver af den eneste gevinstkupon, ville du vinde ret meget!

Placepot totalisator-betting er en smule anderledes, da du kun spiller på heste, som får en placering på et specificeret antal pladser, som dikteres af størrelsen på feltet. Udbetalingerne i placepot-puljer er som regel mindre end kun-vinder-begivenheder, men det kan stadig give et ret pænt beløb. 

 

Giver totalisator-betting større gevinster end fixed odds?

Der er ikke noget entydigt rigtigt eller forkert svar på det spørgsmål. 

I nogle tilfælde vil du erfare, at traditionel online betting og odds hos bookmakerne på dine enlige bets eller særligt dine akkumulatorbets, vil udbetale større gevinster end totalisator-bettings. 

Men der er adskillige eksempler på spillere, som vinder store gevinster på deres puljebaserede bets. 

Typisk er udbetalingerne på totalisator-betting mindre, når et større antal favoritter enten har vundet eller har fået den forventede placering i de annoncerede løb.

Hvis du vælger longshots – og en række af disse kan gøre udfaldet – og der selvfølgelig er færre vinderkuponer, bliver din udbetaling som resultat heraf meget højere. 

 

Er totalisator-betting bedre end normal sportsbetting?

Det kommer an på, hvordan du foretrækker sportsbetting. 

Nogle spillere foretrækker den forudsigelighed, som følger med fixed odds. Særligt de, som tager deres betting alvorligt. 

Totalisator-betting er sjovt, og mange puljer med adskillige løb, kan medføre nogle flotte gevinster i processen. 

Men vær opmærksom på, at mindre løbsmøder som regel har nogle mindre lukrative puljestørrelser, og der er derfor situationer, hvor fixed odds-betting giver bedre udbetaling på din investering. 

 

Hvilke sportsgrene tilbyder totalisator-betting?

Totalisator-betting involverer som regel sportsgrene, hvor der er en klar rangliste for dem, som er involveret. 

For eksempel tilbyder både heste- og greyhoundvæddeløb et definitivt resultat og er derfor perfekte til totalisator-betting-puljer. 

 

Er totalisator-betting lovligt?

Ja totalisator-betting er helt lovligt og reguleres af Spillemyndigheden i Danmark og relevante autoriteter i andre lande. Du kan spille på de totalisator-betting-muligheder, som 888sport tilbyder dig - uden betænkeligheder!

 

Totalisator-betting med 888

Der er mange forskellige slags totalisator-betting-typer tilgængelige, og du kan få adgang til et udvalg af disse hos 888sport.

De kan opdeles i to forskellige bettingtyper: Single race og multiple racecards. 

De første tre typer single-race-puljer er kendte blandt almindelige spillere: Gevinst, Placering og Each Way. De første to giver sig selv, mens spillere på den tredje kan spille to væddemål – en på vinderen og en på placeringen. 

Andre single-race-puljer inkluderer Exacta (at vælge de heste, som kommer først og nummer to over målstregen i rigtig rækkefølge), Trifecta (første, anden og tredje i rigtig rækkefølge) og Swinger, hvor du vælger to hestes placering i tilfældig rækkefølge. 

Der er også et bredt udvalg af multiple-race-puljer tilgængelige. Den højst profilerede er Jackpotten, hvor du kan forvente fantastiske gevinster, hvis du gætter vinderen på seks eller flere løb på kuponen. 

Placepot kræver, som navnet antyder, at du vælger hestenes placering i hver af de annoncerede løb, mens Quadpot som regel kræver, at spillerne vælger hestenes placering fra 3-6 i et løb. 

En andet pulje kendt som Scoop6 tilbydes af en række bookmakere. Det kombinerer aspekter af både gevinst- og placeringspuljerne og tilbyder spillerne et antal forskellige måder, hvorpå de kan vinde. 

Totalisator-betting er simpelthen en anderledes måde at tilgå sportsbetting. Konceptet er stadig det samme – du skal oddse på vindende heste eller deres placering – men vilkårene for din udbetaling for at opnå det mål er anderledes. 

De bedste bettingsider som 888 tilbyder mange forskellige slags totalisator-betting-muligheder, du kan afprøve, inklusive dem, vi har fortalt om i denne artikel. 

Hvis du foretrækker at oddse på heste og greyhounds på traditionel manér, så dækker vi naturligvis alle de større begivenheder over hele verden. Du kan tage vores indskuds-posteringsodds eller i stedet afprøve markedet for livebetting, som du har lyst til. 

Fordelene ved totalisator-betting er ret indlysende for alle, så hvorfor ikke prøve det i dag?

Læs også
Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Del 3: hvad laver tidligere sportsstjerner i dag?

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

Esport: de sjoveste callouts-navne i Counter Strike

 

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

NFL Pro Bowl 2020: optakt og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

Celtics vs. Lakers: Facts og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder

NFC- og AFC-finalen: optakt og rekorder