Med et voksende antal fans på tværs af hele kloden, der drages mod de spændende og nervepirrende kampe med de bedste spillere i hele verden, har fået eSport-verdenen til at blive en millionindustri i løbet af de seneste fem år.

Den fortsat voksende popularitet af konkurrencepræget gaming betyder, at flere store brands nu involverer sig i form af sponsorater til turneringer og hold, men det har også ført til en stigning på eSport bettingscenen, hvilket giver folk mulighed for at spille på deres favorithold, som de samtidig kan vinde penge på det.

Mens størstedelen af væksten i eSport kan tilkobles de største spil i industrien, så som, Dota 2, League of Legends og Counter Strike: Global Offensive, så er der også et par nyere titler, der har haft stor betydning for den generelle interesse.

Ved siden af Fortnite er Overwatch gået hen og blive en af de store eSports succeshistorier i løbet af de seneste par år, og i denne guide hjælper vi dig til at forstå alle nøgleinformationerne, som du har brug for at vide om betting på Overwatch-turneringer.

banner

Hvad er Overwatch League?

Overwatch er et holdbaseret first-person skydespil, som blev udgivet af Blizzard Entertainment i maj 2016 - og blot få måneder efter, blev det annonceret, at virksomheden bag ville etablere eSport-events baseret på spillet.

Bedre kendt som Overwatch League. Konkurrencen er anderledes i forhold til andre eSports turneringer, da den følger en model, som minder meget om de amerikanske sportsgrene. I stedet for at se en ligastruktur, hvor hold kan rykke op og ned, så ser vi i stedet et permanent antal af by-baserede hold, der konkurrerer om den store præmiepulje.

Efter en periode med før-sæsonspil i december 2017, blev den første officielle sæson af Overwatch League endelig sat i gang, og det var i starten af sidste år, hvor turneringen blev spillet i Blizzard Arena i Los Angeles.

 

Hvad skete der i Overwatch League sæson 1?

12 hold deltog i den første Overwatch League sæson, der løb fra januar til juni 2018. Formatet i konkurrencen bleb delt i fire etaper, hvor holdene fra den amerikanske vestkyst og Asien konkurrerede i Pacific Divisionen og East Coast, mens de europæiske hold kæmpede i Atlantic Divisionen.

Efter ugers aktion og flere toppræstationer fra holdene, var det tid til Grand Finals. Det var det eneste event, der ikke fandt sted i Blizzard Arena, men i stedet fandt sted i Barclays Center i New York, hvor London Spitfire slog Philadelphia Fusion og dermed blev de første league-vindere nogensinde fundet - og de vandt præmiepuljen på 6.5 millioner kroner.

Hvad er planerne for Overwatch League Sæson 2?

Den anden sæson af Overwatch League sættes i gang den 15. februar i år, og turneringen byder på enkelte ændringer, der kommer til at påvirke strukturen fra det første år.

Otte nye hold kommer til at deltage i ligaen, og dermed vil der i alt være 20 hold. Ni af disse hold er baseret udenfor USA. Det fulde line-up til Sæson 2 er:

Atlantic Division

  • Atlanta Reign

  • Boston Uprising

  • Florida Mayhem

  • Houston Outlaws

  • London Spitfire

  • New York Excelsior

  • Paris Eternal

  • Philadelphia Fusion

  • Toronto Defiant

  • Washington Justice

 

Pacific Division

  • Chengdu Hunters

  • Dallas Fuel

  • Guangzhou Charge

  • Hangzhou Spark

  • Los Angeles Gladiators

  • Los Angeles Valiant

  • San Francisco Shock

  • Seoul Dynasty

  • Shanghai Dragons

  • Vancouver Titans

En anden vigtig udvikling for 2019-sæsonen er en ændring i strukturen, som betyder, at hvert hold skal spille 28 kampe i stedet for de 40, som de gjorde sidste år. Ligaen mente, at det ville give et mere fleksibelt program, som vil sikre, at spillerne altid kan levere på det absolut højeste niveau.

Der vil også være nye Homestand Weekend events, hvor Dallas Fuel, Atlanta Reign og Los Angeles Valiant vil være vært for kampe i deres byer i april, juli og august.

Etapefinalerne vil blive afholdt efter de første tre etaper af turneringen, hvor det vindende hold vil få 1.2 millioner kroner. I kontrast til Sæson Playoff Præmiepuljen, hvor vinderen får 6.7 millioner kroner.

Præmiepuljen for hele sæsonen er 35 millioner kroner, hvilket er en forøgelse i forhold til de 21 millioner kroner, der var i sidste sæson.

 

Udvikle en Overwatch League Betting Strategi

Så nu har du nogle nøgleinformationer til, når den nye sæson i Overwatch League begynder, og dermed er det tid til at se på, hvordan du kan få en rigtig god start, når det gælder Overwatch eSports betting. Her er der fem trin til, hvordan du kan komme godt fra start.

 

Lær holdene at kende

Mens der aldrig er nogen garantier i sports betting, så er det altid en god ide, at du handler på gode informationer. Med det i tankerne, så bør du altid lave lidt research og lære de forskellige hold og deres taktikker at kende, og hvilken roller hver enkelt spiller har.

 

Se kampene

Det lyder måske som en no-brainer, men det er fundamentalt, hvis du vil have succes. Det er yderst vigtigt at se, hvordan et hold præsterer, da det giver dig indsigt i, hvilke hold, der har potentiale til at gå langt og vinde turneringen. Er der et hold, der bukker under for pres, eller er der nogle spillere, der holder hovedet koldt og klare sig godt hele tiden. Det giver dig en bedre ide over, hvem du bør spille på, hvis du forstår hvordan holdene spiller.

 

Hold øje med nyhederne

Som med enhver anden sport, bør du altid holde udkig efter de seneste nyheder. Det er vigtigt at være informeret om enhver udvikling, der har påvirket dit holds vinderchancer. Det kan være ændringer i holdopstillingen til rygter eller spekulationer om dårlig stemning på holdet. Sådan nogle ting kan have stor betydning for, om dit hold kan vinde kampen.

 

Meta ændringer

En af de ting som man ikke skal undervurdere, er nye patches. Når der kommer opdateringer til spillet, vil det ofte kunne have en påvirkning på karaktererne i spillet. Det kan dermed også påvirke holdets "meta" - kombinationen af karakteren der bruges og holdets strategi. Mens der sjældent kommer opdateringer kort før en kamp i ligaen, så skal du have det i tankerne, da en opdatering kan betyde meget for et hold. Vil de klare sig godt med de nye ændringer, eller vil de spille dårligere efter den næste opdatering?

 

Kom i gang med Overwatch eSports Betting

Det meste med betting handler om at tage en chance, men vi mener stadig, at du kan tage nogle store skridt, hvis du følger de ting vi har nævnt herover. Det kan hjælpe dig, når det kommer til hvilken beslutning du skal tage, når du oddser på Overwatch League.

Konkurrencen er måske stadig lille i forhold til andre eSports-events, men det er uden tvivl en af dem, der giver dig mest spænding i løbet af en sæson.

 

Lær om andre bettingstrategier

eSports Betting: Everything You Need to Know

Betting Odds Explained

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg