Boksning er i den grad blevet en stor sport igen i løbet af de seneste år, og det samme er tilfældet for odds på boksning. I den første halvdel af år 2018 vil der være mindst en stor kamp hver måned, og det betyder, at folk kigger over alt for at placere odds på deres favoritbokser, og samtidig udnytte de ofte høje odds på runde betting.

Med store navne som, Anthony Joshua, Genaady Golovkin, Chris Eubank Jr, Callum Smith, Kell Brook, George Groves, Saul "Canelo" Alvarez og mange flere der skal underholde i ringen i løbet af de næste par måneder, er der flere folk, der har lyst til at prøve deres held i odds på boksning.

Vi har derfor lavet denne guide til odds på boksning, så du får alle de informationer du har brug for, når du skal odds på boksning. Det kan i sidste ende give dig den fordel, når du skal forudse en boksekamp.

Alt du har brug for at vide

banner

Er du helt nybegynder indenfor boksning, og gerne vil have lidt mere viden omkring det, så har vi her fundet de vigtigste pointer, så du er klædt bedst muligt på.

Offentliggørelse og ændrende odds: En boksekamp bliver ofte offentliggjort mange måneder før kampen vil finde sted. Det betyder, at bokserne kan deltage i hårde trænings boot camps, hvor de kan blive fit for fight til kampen. Når en kamp bliver offentliggjort, vil du typisk kunne se, at der udbydes odds på kampen med det samme, odds som bookmakeren har valgt. I takt med at der spilles penge på kampen, vil du dog bemærke, at oddsene begynder at ændre sig. Hvis du gerne vil oddse på den store favorit, så kan de bedste betale sig, at du oddser lige når kampen er blevet annonceret. Af og til kan du få odds på en kamp, som endnu ikke er annonceret, men som blot er rygtet. Her kan du få endnu bedre odds. Når en kamp nærmer sig, vil du se, hvordan der kommer flere markeder, som du kan oddse på.

Går kampen hele vejen ud: Selvom de fleste boksefans ønsker at se et knock-out i kampene, så er det ikke altid, at det er sådan en kamp afgøres. Kampene kan gå hele vejen, og ende med at blive afgjort af de tre dommere, der giver bokserne point efter hver omgang. Derfor er det rigtig vigtigt, at man holder øje med, hvor mange runder der boksen.

Runderne der bokses afhænger ofte af erfaringen, som bokserne har. Runderne der boksen kan være fire, seks, otte, ti eller 12, som de mest professionelle bokser. Alle titelkampe bokses over 12 omgange, medmindre de selvfølgelig afsluttes før tid. I de kortere kampe, kan det være svære at lave et knock-out, selvom den ene bokser har styrken til det.

Hvis du mener, at en kamp går alle 12 omgange, så er det ofte en god ide at kigge på, hvem der er den teknisk dygtige bokser og ikke nødvendigvis den stærkeste. Det er ofte muligt at oddse på, at en kamp vil gå tiden ud, hvilket faktisk sker rigtig ofte.

Alt kan ske: I boksning hvor det er en mod en, kan alt ske. Et enkelt slag der sidder rent, kan ændre hele kampen. En flænge i ansigtet eller ved øjet, kan påvirke en bokser så meget, at han blot står defensivt for resten af kampen.

Vi har set mange store overraskelser på alle stadier af boksning, og det sker hver eneste år. Cassius Clay (før han blev Muhammad Ali) der vandt over Sonny Liston, Evander Holyfield der slog Mike tyson, Jeff Horn der overvandt Manny Pacquiao, Tony Bellew der slog David Haye og ikke mindst Tyson Fury, der akavet satte en stopper for verdens bedste Wladimir Klitschko. En bokser kan sagtens være storfavorit på oddset, men det betyder altså ikke, at det er en sikker sejr. Af og til vil dem der spiller på underdoggen blive pænt belønnet.

Optakten kan være ligeså vigtig som kampen: Der laves en masser ud af optakten til boksekampe i forhold til mange andre sportsgrene. Det afhænger dog meget af hvor professionelle og respektfulde bokserne er. Repsektfulde var Anthony Joshua vs Wladimir Klitschko, mens to boksere der ikke kunne fordrage hinanden, Amir Kahn vs Phil Lo Greco, som Khan gav 1.05 til at vinde pr. februar 12. Bag ved scenen i træningslejren, kan du ofte følge med fra de sociale medier, og her kan du få et godt billede af, hvilken form bokseren er i. Dette kan give dig en rigtig pæn fordel, så det er med at udnytte det.

Live Odds: Som tidligere nævnt, kan alting ske i boksning. Dette er også en af grundene til, at Live Odds på boksning er så populært. Hvis man ser en bokser, der pludselig får momentum, og en anden bokser hvis øje måske begynder at hæve op, så er der gode muligheder for at vinde penge live.

Boksejargon

Her er nogle af de vigtigste jargonner at kende, når det gælder odds på boksning.

Kamp odds: Dette er det normale odds, hvor du spiller på, hvem der vinder kampen, eller om den ender uafgjort
Total antal runder: Her spiller du på, hvor mange runder der kommer i en kamp. Det er ofte fulgt af 0.5. Det står dog ikke for en halv runde, men deler derimod, så du enten kan spille på 8. runder eller 9. runder.
Vindende metode: Her er der ofte et par valgmuligheder. Du kan odds på, om bokseren vinder via knockout, teknisk knockout eller diskvalifikation. Du kan også spille på, om bokseren vinder på point, eller om den ender uafgjort.
Runde betting: Her kan du oddse på, i hvilken runde du forventer, at kampen bliver afgjort, og hvilken bokser der vinder i runden.
Flere runde betting: I stedet for at oddse på en enkelt runde, så kan du oddse på runde intervaller. Eks. at bokser 1 vinder mellem runde 4-6
Kampen går hele vejen: Her spiller du på, om kampen går alle 12 runder, eller om den afsluttes før tid.
KO: KO = Knockout. Et Knockout er når den ene bokser bliver slået i gulvet, og ikke formår at bokse videre bagefter.
TKO: En Teknisk Knockout. Bokseren kan ikke længere forsvarer sig selv, og dommeren går dermed ind og afslutter kampen for ham. En TKO kan også komme ved, at håndklædet bliver kastet i ringeren af bokserens træner.
DQ: Diskvalifikation. Hvis en bokser gentagende gange laver et ulovligt slag, vil bokseren kunne blive diskvalificeret. Dette skete bl.a. i en legendariske kamp, hvor Tyson bed et stykke af Holyfield's øre.
Point: Hvis en bokser ikke er blevet slået ud, og kampen går hele vejen, vil den skule afgøres på point. For hver runder vurderer de tre dommere, hvor mange point der skal uddeles til hver bokser. Når kampen slutter vil den spiller der har fået flest point, blive kåret som vinder
Knockdowns: Et knockdown minder om at Knockout, men her har bokseren fortsat mulighed for at kæmpe videre. Et knockdown betyder, at bokseren har været nød til at tage et knæ, eller bliver slået i gulvet. Det er dog ikke så alvorligt, at kampen er nød til at stoppe, og han kan derfor rejse sig og bokse videre. Knockdowns plejer dog at koste point.

Forudsigelser

Det er vigtigt at vide, at statistikker ikke betyder alt i boksning, da en bokser kan ændre stil og taktik fra kamp til kamp. Se kampe, læs analyser og hold øje med styrker og svagheder, og så har du pludselig nøglen til at kunne forudsige en boksekamp.

Nogle store kampe kommer i løbet af de næste par måneder, og her er vores forudsigelser til dem.

Anthony Joshua vs Joseph Parker: Anthony Joshua er den største boksestjern i verden i øjeblikket, og en af de største stjerner på planeten. Med to ud af de fire største sværgsvægtstitler i hånden og en rekord på 20-0-0, hvor allesammen er på knockout, skal han nu møde en anden verdensmester, Joseph Parker. Parker er dog ikke spået de største chancer mod Joshua, som virker til at være dominerende på alle punkter. Parker har dog vist imponerende stil i hans tidligere kampe, og rigtig godt defensivt arbejde, så det bør være en kamp, der går mindst halvdelen af runderne. Pr. 12. februar er oddsene på Joshua til at vinde mellem runde 4-6 odds 3.50 gange indsatsen igen. Det er dog ikke umuligt, at Parker kan tage kampen hele vejen.

Saul Alvarez vs Gennady Golovkin: To af de bedste slagboksere mødes for anden gang, efter deres famøse uafgjorte resultat. Golovkin burde have vundet kampen, da de boksede i september 2017. En dommer havde Golovkin som vinder, en anden dommer dømte den uafgjort og den sidste havde Alvarez som sikker vinder. Når de mødes igen d. 5. maj, vil Golovkin i den grad lede efter revanche, og forsøge at vinde over Alvarez gode defensiv. Golovkin giver i øjeblikket odds 1.52 gange igen pr. 12. februar, mens et nyt uafgjort resultat giver 22/1 gange igen.

Vi har et par gode måneder foran os med store boksekampe, og brug endelig denne guide til at forøge dine chancer for at vinde på boksning.

Læs også
Del 1: bedste danske sportsudøvere i forskellige sportsgrene

Del 1: bedste danske sportsudøvere i forskellige sportsgrene

Hvilke danskere har kørt Formel 1?

Hvilke danskere har kørt Formel 1?

Del 1 - 10 af de mest vellidte danske sportsfolk

Del 1 - 10 af de mest vellidte danske sportsfolk

Sportskalender 2021: De vigtigste sportsbegivenheder i 2021

Sportskalender 2021: De vigtigste sportsbegivenheder i 2021

Bedst betalte danske sportsatleter i USA

Bedst betalte danske sportsatleter i USA