Hvem er blevet sacked flest gange?

Dette er bestemt ikke en rekord, som de fleste ønsker at have. Det vil altid fremstå som en smule nedværdigende at holde rekorder for denne slags, men lidt drilleri har vel aldrig skadet nogen.

Rekordholderen må se frem til hver sæson med stor glæde i håb om, at hans rekord bliver brudt.

På en sæson?

Quarterbacken David Carr fra Houston Texans blev i 2002 sacked hele 76 gange. Det betød også at han tangerede rekorden for at have tabt flest yards ved at blive sacked – 411 tabte yards blev til.

David Carr slog derfor Randall Cunninghams rekord på 72 fra 1986. Cunningham måtte vente 16 år på, at den blev slået – det må i sandhed have været en glædens dag for ham.

På tredjepladsen finder vi sjovt nok igen David Carr, som var tæt på at slå sin egen rekord i 2005, hvor han blev sacked 68 gange på en sæson – han var vel meget glad for ikke at tangere sin rekord fra 2002.   

Seneste i 2018 var Deshaun Watson fra Houston Texans 14 sacks fra at tangerer klub- og NFL-rekorden. Der må hvile en forbandelse over Texas Houston i forhold til den rekord.

I karrieren?

Det giver god mening at jo flere kampe en quarterback har spillet, desto større er sandsynligheden for at blive sacked flere gange.

  1. Brett Farve er blevet sacked 525 gange (1991-2010)

  2.  John Elway er blevet sacked 516 gange (1983-1998)

  3. Ben Roethlisberger er blevet sacked 501 gange (2004-)

Hvilke aktive spillere kan stadig slå de rekorder?

Ben Roethlisberger var skadet i det meste af 2018, så han undgik at få flere sacks på kontoen. Han har i hvert fald størst mulighed for at tangere rekorden, så længe han stadig spiller amerikansk fodbold.

Tom Brady har umiddelbart ikke noget at frygte medmindre, at han bliver ved fem år endnu. Han er indtil videre blevet sacked 473 gange.

 

Hvilket hold har tabt flest kampe i træk?

Dette er også en af de mere triste rekorder, som alle hold ønsker at undgå.

I sæsonen 1976/77 røg Tampa Bay ind i den ondeste spiral i NFL-historie. De tabte 26 kampe i træk. I dag holder den rekord stadig stik. Den sæson vil man helst bare glemme.

Tampa Bay slog dermed Cardinals rekord på 19 nederlag i træk, hvilket de forundrende formåede at gøre i to sæsoner – i 1942/43 og 1945.

Houston er desværre også en del af denne triste rekord - på tredjepladsen befinder de sig med 18 nederlag i træk (1972/73).

banner

 

Hvad er rekorden for færrest point i en NFL-kamp?

Uafgjort NFL-kampe er vel altid lidt kedeligere end normalt, men det kedeligste må vel være en kamp uden scoringer.

Alle har vel på et tidspunkt skænket det en tanke, om der nogensinde har været en NFL-kamp, som er endt uden point.

Og ifølge NFL fandt dette vanvittige scenarie sted i 1943, da N.Y. Giants mødte Detroit en novemberaften. Noget må have foregået i den kamp, siden ingen af holdene formåede bare at score en enkelt gang.

For det første var det en kedelig kamp, men samtidig var banen et tørt mudderhul, så spillerne skøjtede rundt inde på banen uden chance for at holde sig oprejst et par minutter ad gangen.

Folk på stadion den dag, må alligevel følt sig underholdt, bare på en helt anden måde.

 

Hvem har scoret flest point i NFL?

På en sæson?

Runningbacken fra San Diego Chargers, LaDainian Tomlison formåede i 2006 at score 186 point, hvilket blev til 31 touchdowns, som også er rekord. Det er blandt derfor at den tidligere NFL-spiller er i Hall of Fame.

Tomlinson fik altså tangerede en 46 år gamle rekord, som Paul Hornung solidt havde sat sig på med sine 176 point og så alligevel ikke.

I karrieren?

I 11 år var danske Morten Andersen indehaver af rekorden for flest scorede point i NFL med 2544 point, indtil Adam Vintatieri i 2018 brød den rekord og nåede op på 2600 point.

Han alle forudsætninger for at slå den rekord, da han stadig er aktiv.  

 

Hvad er rekorden for flest penalties i en NFL-kamp:

Penalties er til for at reglerne bliver overholdt, men for mange penalties i løbet af kamp, vil ødelægge flowet i kampen og generelt gå ud over hele kampen.

Hele tre kampe har igennem tiden oplevet at have 22 penalties i løbet af en kamp. Det er jo helt uhørt højt, da en NFL-kamp i gennemsnittet ca. har 12 penalties pr. kamp.

Det er sket i 1944 to gange og en i 1998.

I 2016 forlød det, at Raiders og Buccaneers brød den rekord med 23 penalties efter kampen gik i overtid.

 

*Credits: artiklens billede tilhører Rob Carr/Associated Press

 

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg