Alexander Bah har fundet opskriften på at slå igennem og blive professionel fodboldspiller – og mere til. Alexander Bahs udvikling som fodboldspiller er en solstrålehistorie og et godt eksempel på, at en professionel fodboldkarriere aldrig kan afskrives. Dette gælder også, selvom man ikke er det største eller mest åbenlyse talent og ikke slår igennem som ung.

Dette er en kort opsummering på Alexander Bahs hidtidige fodboldkarriere, og hvilket forløb han har været igennem for at stå, hvor han står på nuværende tidspunkt.

 

Alexander Bahs fodboldkarriere

Alexander Bah og landsholdet

Hvornår fik Alexander Bah superligadebut?

Alexander Bah i SønderjyskE

Hvor høj er Alexander Bahs markedsværdi?

Hvor meget får Alexander Bah i løn?

 

Alexander Bah og landsholdet

Alexander Bah var bestemt ikke en oplagt landsholdskandidat, da han fra 2016 til 2018 spillede 1. division i HB Køge. Dengang var Bah omkring de 20 år. I løbet af sin tid i 1. division blev han flere gange udtaget til U20, hvor han dog kun fik fire kampe. Senere i 2018 spillede han to kampe på U21-landsholdet.

Alexander var langt fra førstevalget på de forskellige ungdomshold, men vi må formode, at det må have givet ham ekstra blod på tanden for at bevise, at han fortjente mere spilletid.

I 2020 gav Alexander Bahs hårde arbejde og flotte udvikling pote, da han fik debut på det danske A-landshold. Præcis et år senere fik Alexander Bah i 2021 sin anden kamp i den rød-hvide landsholdstrøje. Alexander Bah kan meget vel blive fremtidens mand på backen på herrelandsholdet, når vi kigger nogle år frem i tiden.

Alexander Bah

 

Hvornår fik Alexander Bah superligadebut?

I 2018 gjorde SønderjyskE en genistreg, da de hentede Alexander Bah og omskolede ham til højreback. Det var de færreste, der havde troet, at Alexander Bah kunne gå direkte ind i startopstillingen, fordi han i en alder af 21 år ikke havde prøvet noget højere end 1. division i Danmark.

Alexander Bah erobrede pladsen på højrebacken på rekordtid, og få dage efter sit skifte til SønderjyskE fik han sin superligadebut i alder af 21 år. Højrebacken tilhørte nu Alexander Bah.

Alexander Bah

 

Alexander Bah i SønderjyskE

Alexander Bah var fast mand i SønderjyskE fra start til slut. Derudover udviklede Bah sig til at blive en superligaprofil og én af de bedste højrebacks i Superligaen på daværende tidspunkt. Han var en evig energiudladning, som mosede alt på sin vej, især fremadbanen. På det tidspunkt var alle superligaklubber ærgerlige over, at de ikke havde set det potentiale i Alexander Bah, som SønderjyskE havde.

Find fodbold odds på Superligaen

I de 73 kampe, det blev til for Alexander Bah i SønderjyskE, nåede han score otte mål og lave 11 assists. Flotte stats for en højreback i Superligaen. Udover det blev Alexander Bah også pokalmester med SønderjyskE i 19/20. I finalen havde Alexander Bah andensidste fod på en scoring.

Alle offensive spillere i Danmark frygtede Alexander Bahs fandenivoldskhed og arbejdsiver. Alexander Bah var pludselig blevet et oplagt salgsemne for SønderjyskE, som ellers ikke var kendt for at udvikle store salgsemner.

Alexander Bah

 

Hvor høj er Alexander Bahs markedsværdi?

Da Alexander Bah i sin tid skiftede til SønderjyskE, vurderede transfermarkt.com, at Bahs markedsværdi lå på lidt over de tre millioner kroner. Bah fik en femårig kontrakt med SønderjyskE.

I slutningen af Alexander Bahs tid i SønderjyskE havde han en markedsværdi på omkring 5-6 mio. kr. Den markedsværdi eksploderede dog i slutningen i 2020, da Slavia Prag bød omkring 13 mio. kroner på Bah.

Find sports betting på alt sport

På nuværende tidspunkt er Alexander Bahs markedsværdi vurderet til at ligge på omkring 45 mio. kroner i 2022. Alexander Bahs markedsværdi bliver kun højere, fordi han har taget Slavia Prag med storm, ligesom han gjorde i SønderjyskE. Alexander Bah er fast bestanddel i den tjekkiske topklub, hvor han allerede er blevet tjekkisk mester og pokalvinder.

Ifølge transfermarkt.com er Alexander Bah allerede den fjerde mest værdifulde spiller i Slavia Prag og den femte mest værdifulde spiller i den tjekkiske liga. Det er ganske imponerende, selvom det kun er et øjebliksbillede i 2022. I forhold til danske spillere er Alexander Bah på nuværende tidspunk i 2022 vurderet til at være den 27. mest værdifulde danske spiller.

 

Hvor meget får Alexander Bah i løn?

Da Alexander Bah indgik en kontrakt med Slavia Prag i 2021, skrev han under på en fireårig aftale og dermed også en gevaldig lønstigning. Det står ikke skrevet nogen steder på nettet, hvor meget Alexander Bah tjener i Slavia Prag, men vores bud ville være, at han tjener mellem 2-4 mio. kroner om året. Den tjekkiske liga har nogenlunde det samme lønniveau som Superligaen i Danmark.

 

*Credits: artiklens billeder tilhører Associated Press

*Først publiceret: d. 31. marts 2022*

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022