NBA huserer mange kommende basketballstjerner. I den forbindelse har vi forsøgt at udpege og spå, hvilke talenter der med stor sandsynlighed bliver NBA-stjerner en dag.  

 

1. Zion Williamson – 19 år, Pelicans

Det er bare et spørgsmål om tid, før Williamson begynder at blive endnu mere kampafgørende i NBA. Han har om nogen, i forhold til de andre unge kometer, MVP-potentiale.

Flere NBA-entusiaster ville mene, at Williamson har mange forudsætninger for at ende på samme niveau som Lebron James, Kobe Bryant og Michael Jordan – det vil de fleste nba tips også være enige i. Han har vist glimt af sit niveau i sin første sæson i NBA. I tre kampe har han scoret over 30 point.

Hypen tager altså ingen ende, men ikke desto mindre skal Williamson nok ikke lade alt dette stige ham til hovedet, fordi hans rejse først lige er begyndt, og der venter ham mange svære udfordringer i fremtiden.  

via GIPHY

 

2. Luka Doncic – 21 år, Mavericks

Luka Doncic får også mange rosende ord med på sin vej, og dette med god grund, for den unge slovener blev nemlig den yngste europæer nogensinde til at starte i en NBA All-Star kamp i 2020.

I sin første NBA-sæson (18/19) havde Doncic et scoringsgennemsnit på 21,2 pr. kamp. Han overgik dermed flere af de største NBA-stjerners scoringsgennemsnit i deres første sæson – bl.a. LeBrons på 20,9. I sæsonen 19/20 har han indtil videre et scoringsgennemsnit på 28,7 – han er varm, når det kommer til nba betting. Og det snit kommer kun til at stige de næste par år, hvis altså Doncic kan holde sig skadesfri.

Kommende NBA-stjerne i svøb!

 

3. Ja Morant – 20 år, Grizzlies

Ja Morant er en af favoritterne til at blive kåret til Rookie of the Year 2020. Han er dog oppe imod hård konkurrence, da han i øjeblikket duellerer med Zion Williamson og RJ Barrett.

Forventningspresset var allerede stort fra starten, eftersom Morant overordnet blev draftet som nr. 2 i 2019, lige efter Zion.

Ja Morant har dog overkommet det store forventningspres, da han allerede har vist sig at være en af NBA’s mest dynamiske og hurtigste point guards. I sæsonen 19/20’s første 59 kampe har Morant et imponerende scoringsgennemsnit på 17,6.

Det er altså et spørgsmål om tid, før Morant bliver en del af NBA All-Star og forhåbentlig kommer til at vinde nogle titler og slå et hav af rekorder.

Ham burde alle NBA-fans have i kikkerten de næste 5-8 år.  

 bonus

 

4. Trae Young – 21 år, Hawks

Atlanta Hawks må føle, at de har skudt papegøjen, efter de fik hentet rookien og point guarden, Trae Young til klubben i 2018. Siden hen har Trae Young nemlig ikke kigget sig tilbage. Han har imponeret fra begyndelsen, og er i gang med sin bedste NBA-sæson 19/20, som allerede har budt på en All-Star-kamp og et pointgennemsnit på 29,6 ud af 60 kampe.

Det er et tydelig tegn på en point guard, som vil frem i verden, og som helt sikkert bliver en gevinst for både Hawks og hele NBA.

 

5. R.J. Barrett – 20 år, Knicks

Når man blot er en 20-årig rookie og spiller for et af NBA’s dårligste mandskaber som New York Knicks, så får du mulighed for at få hår på brystet på en helt anden måde, end hvad de fleste andre rookies har oplevet.

Derfor er det på alle mulige måder unfair at forvente, at Barrett har kunnet vende skuden for Knicks og være afgørende i samtlige kampe. Alligevel har Barrett virkelig imponeret og leveret flere fremragende præstationer i sæsonen 19/20.

Barrett har måske ikke de bedste forudsætninger, sammenlignet med nogle af andre NBA-stjerner, men han skal nok blive en NBA-stjerne på sigt.

 

6. Jayson Tatum – 22 år, Celtics

En af Boston Celtics’ bedste spillere i sæsonen 19/20 har været det unge stjernefrø Jayson Tatum. Den unge Power/Small forward, har taget nogle kæmpe skridt, hvilket førte til, at Tatum blev udtaget til NBA All-Star 2020. Man kan noget særligt, når man som 22-årig bliver udtaget til en All-Star kamp.

Vurderet ud fra hans 19/20-sæson og med et pointgennemsnit på 23,6 i 59 kampe er Tatum ved at udvikle sig til at blive en af NBA’s fremtidige stjerner.

 

7. De'Aaron Fox – 22 år, Kings

Sacramento Kings kan også prale med at have en kommende NBA-stjerne i svøb, især efter hvad Fox har præsteret de seneste to sæsoner, 18/19 og 19/20.

Fox har i den grad været med til at løfte Kings’ niveau, og hvis hans og holdets udvikling fortsætter, ser det lovende ud for Kings og Fox.

Spændende bliver det at følge Fox og Kings de næste par år.

 

*Credits: artiklens billede tilhører John Bazemore/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hestevæddeløb i Danmark

Joachim Blichfeld løn og ishockeyliv

Hvem bliver verdensmester i cykling 2022 - Betting tips

VM i landevejscykling 2022

Den danske cykelrytter, Mikkel Bjerg