Vi har set bort fra et hav af Superliga-rekorder, men vi har udvalgt 10 rekorder, som vi mener, kommer til at stå i mange årtier endnu.

Indholdsoversigten forlyder derfor således:

1. Den mest scorende spiller i en Superliga-sæson

2. Den mest scorende spiller nogensinde i Superligaen

3. Den mest vindende træner i Superligaen

4. De fleste cleansheets på en sæson

5. De fleste kampe uden nederlag i en Superliga-sæson

6. Den sikreste straffesparksskytte i Superligaen

7. Den ældste spiller, der har spillet i den bedste danske række

8. Assist-kongen i Superligaen er…

9. Målmand med flest cleansheets

10. Bedste hjemmebanestatistik mod et andet Superliga-hold

 

 

1. Den mest scorende spiller i en Superliga-sæson

Tilbage i 2019 overgik Robert Skov en af Danmarks mest målfarlige angribere nogensinde. I 1998/99 nåede Ebbe Sand op på 28 mål, men desværre måtte Sand efter ca. 20 år på måltronen overlade den til Robert Skov.

Vi tør godt lægge hovedet på blokken, når vi siger, at Skovs 29 mål i en sæson først bliver slået om nogle årtier.

 

2. Den mest scorende spiller nogensinde i Superligaen

For at blive den mest scorende spiller i Superligaen skal man dedikere sin fodboldkarriere til Superligaen og kun Superligaen. Det var nærmest det, Morten Duncan Rasmussen gjorde efter at have spillet 355 Superliga-kampe. 

Duncans rekord er på 145 mål, og de er fordelt mellem klubberne AGF, Brøndby, AaB og FCM. Kamil Wilczek er i skrivende stund på 75 mål, mens Dame N’Doye er på 90 mål. Det vidner om, at Duncans rekord er urokkelig i de næste mange årtier.

 

3. Den mest vindende træner i Superligaen

98% af alle fodboldfans, som følger med i Superligaen, ville kunne gætte rekordindehaveren. FCK’s talisman og klubkoryfæ, Ståle Solbakken, har vundet hele 8 mesterskaber.

Nogle vil måske også mene, at nordmanden har haft rimelig lette arbejdsvilkår med de spillere, han har haft til rådighed gennem mesterskabssæsonerne. Den nærmeste forfølger er en af Ståle Solbakkens forgængere i FCK, nemlig Hans Backe, som har vundet 4 mesterskaber.

Ståle behøver ikke at kigge sig over skulderen de næste mange årtier ift. den rekord.   

 

4. De fleste cleansheets på en sæson

I Superliga-sæsonen 16/17 leverede FCK endnu en magtdemonstration, men en særlig én, da de med overbevisende forsvarsspil formåede at holde cleansheet i hele 21 kampe.

Brøndby og FCK delte rekorden med 18 cleansheets, inden FCK trak fra i 16/17. Vi kunne ikke forestille os, at noget Superliga-hold kan vippe FCK af tronen – så skulle det være FCK selv, der gjorde det.

 

5. De fleste kampe uden nederlag i en Superliga-sæson

Vi kan lige så godt blive ved FCK og deres forrygende sæson i 16/17, for de fik nemlig tilføjet endnu en urokkelig rekord til samlingen.

FCK tabte ikke i 35 kampe i den sæson – det er klasse på allerøverste Superliga-hylde, som alle andre danske hold kun kan måbe over.


6. Den sikreste straffesparksskytte i Superligaen

En ægte Superliga-legende topper denne rekord, og dermed sagt er han den mest koldblodigste skytte fra 11-meter pletten. 

Jacob Poulsen er ”Hr. Straffespark – ingen kan hamle op med han træfsikkerhed. Han har sparket flest straffespark i Superligaen – 22 gange har han stået over for modstandernes målmænd. Ud af de 22 gange har han scoret på 21 af dem.

Selv ikke den mest scorende spiller i Superligaens historie, Morten Duncan, kan nå Poulsen til sokkeholderne. Duncan fik 20 forsøg, men scorede kun på 15 af dem.

 

7. Den ældste spiller, der har spillet i den bedste danske række

I 1994 blev Næstveds målmand John Hansen en evig Superligalegende. Han er nemlig stadig i besiddelse af rekorden, som den ældste spiller, der har spillet i den bedste danske række. På det tidspunkt var han 45 år og 164 dage gammel.

Horsens’ Peter Nymann, som i skrivende stund er 38 år og stadig aktiv, skal altså fortsætte 7 år endnu, før han nærmere sig John Hansen. Det gør han næppe.

John Hansen har selvfølgelig haft en fordel ved at være målmand, hvor man ikke skal ud og løbe de tunge meter.

 

8. Assist-kongen i Superligaen er…

Assistmagerne får sjældent rampelyset, men her vil vi gøre en undtagelse, for det, som Jacob Poulsen har præsteret i Superligaen, er mageløst!

Poulsen er Superligaens assist-konge, og noget tyder på, at han vil blive ved med at være det i mange årtier endnu. Han nåede at servere bolden på et sølvfad hele 87 gange.

Nærmeste forfølger er Søren Berg med 64 assists. Rasmus Falk, som stadig er aktuel i Superligaen, er p.t. på 38 assists.

Bet hos 888sport

 

9. Målmand med flest cleansheets

En af Brøndbys største legender, Mogens Krogh, står noteret for flest cleansheets i Superliga-regi. Takket være solide forsvarskæder i sin Brøndby-tid, men selvfølgelig også hans sublime målmandsevner, formåede Krogh at holde buret rent 126 gange.

Arek Onyszko har næstflest med 106, mens FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen nærmer sig med hastige skridt. Selvom alderen er begyndt at trykke, er Jesper Hansen faktisk kun blevet bedre med alderen. Han er i skrivende stund på 105 cleansheets.

I sæsonen 19/20 havde Midtjylland 17 cleansheets. Vi går all-in, når vi skriver, at Jesper Hansen overhaler Mogens Krogh, inden han lægger støvlerne på hylden. Jesper Hansen får en urokkelig rekord!

 

10. Bedste hjemmebanestatistik mod et andet Superligahold

Den sidste urokkelig rekord på vores liste er FC Københavns fremragende hjemmebanestatistik mod Sønderjyske. I alt har Sønderjyske gæstet Parken 17 gange. Det er blevet til 15 nederlag og to uafgjorte. Målscoreren er i skrivende stund 47-10. 

Intet hold kommer til at dominere et modstanderhold mere, end hvad FCK har kørende på hjemmebane mod sønderjyderne.

 

Afslutningsvis kan vi konkludere, at de aktuelle fodbold odds i Superligaen stadig favoriserer FC København, som har en finger med i de fleste Superliga-rekorder.

 

 

*Credits: artiklens billede tilhører Matt Dunham/Associated Press

Først publiceret: d. 4. oktober 2020

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Emiliano Marcondes løn

Nicolai Boilesen løn

Robert Skov løn

Jess Thorup træner og løn

Brentford og Christian Eriksen 2022