HC Midtjyllands Morten Secher: Vi ruller version 2.0 ud i år!

Marc Thevis's picture

En ny sæson er begyndt i 888ligaen, og dermed er der dømt en frisk start for de 14 klubber, der skal kæmpe om medaljer, nedrykning, hæder og ære. Vi har i den forbindelse taget en snak med cheftrænerne i rækken, og vil bringe interviewene på 888sport Insider løbende. 

I HC Midtjylland har man haft travlt inden sæsonen, og de mange forandringer i klubben kommer til at tage tid at implementere. Vi har taget en snak med cheftræner Morten Secher om processen, udfordringerne og målsætningerne for sæsonen.  

 

Hvad er din evaluering af sidste sæson for HC Midtjylland?

"Det var en sæson med opture og nedture og ekstremt mange forandringer. Så en sæson der på mange måder bød på lidt af hvert, både udfordringer og succeser."

I har haft travlt i pausen. Hvordan har I grebet opstarten an, og har I haft et særligt fokus? 

"Som du selv er inde på, har vi haft rigtig mange udskiftninger. Og det gør, at der er mange ting der skal nås. Og omvendt er det også vigtigt, at man kender kunsten i at begrænse sig med et nyt hold. Man skal finde ud af, hvad det er for nogle ting, som vi tror på er godt nok fra starten, og samtidig finde ud af, hvad det er for nogle ting, vi gerne vil have lagt ovenpå. Der har vi brugt meget tid i starten på at finde ud af, hvad det er vi skal bruge tid på nu, og hvad vi omvendt må acceptere og leve med i en periode, indtil vi bliver enige om, at nu er der tid og plads til at rette på de fejl, vi ikke har nået at adressere i første omgang. Så det har meget været en afklarende tid, samtidig med det i voldsom grad har handlet om at finde sin plads på et nyt hold for spillerne."

Hvad er forskellen på HC Midtjylland i år kontra sidste år?

"Den er stor. Både i forhold til holdet, spillet og organisationen er vi jo helt nye. Så det er en helt ny klub, et helt nyt set up og en hel ny måde at gribe tingene an på. Så det er HC Midtjylland version 2.0, der ruller ud i år. Og det synes vi selv er i en voldsomt forbedret udgave."

Hvad er ambitionen for HC Midtjylland for den nuværende sæson?

"Ambitionen er, at vi vil i slutspillet. I forhold til grundspillet vil vi gerne ende omkring en 6. plads. Omvendt er vi også meget realistiske med, at ting tager tid, og der er mange hold om buddet. Vi er jo langt fra de eneste, der har de ambitioner, som vi har. Jeg kan hurtigt finde holdene til de øverste 5-6 pladser. Og så er vi en 4-5 hold, der slås om de sidste 2-3 pladser i slutspillet. Så der er mange ting, der skal flaske sig. Men vi synes selv, vi har holdet til en 6. plads, og skulle vi blive 7’er, så lever vi også med det. Derfra må vi selvfølgelig se, hvad der sker i slutspillet."

Hvad bliver afgørende for HC Midtjylland i forhold til få succes i denne sæson?

"Det bliver jo få gang i det kollektive spil på et nyt hold. Vi skal finde det, der holder gang i vores topniveau. Og samtidig med det, skal vi hele tiden have for øje, at det her er noget, der tager tid. Vi vil hele tiden stå i situationer, hvor vi som udgangspunkt ikke er tilfredse, men samtidig må finde svarene i, at det er noget, vi ikke har nået at arbejde med endnu. Jeg synes vi har en trup, der faktisk er bedre end en 6. plads, men på det tidspunkt, hvor vi er i år, der er det nok, hvad vi når. Og så løfter vi det forhåbentligt videre derfra næste år. Så det afgørende bliver at være sikker på at arbejde med de rigtige ting."

Hvad er dit bud på top 3 i den kommende sæson og hvorfor? 

"Aalborg er et af holdene. De har taget det lange seje træk. Når vi snakker tophold, snakker vi først og fremmest kontinuitet. Så snakker vi klubber, hvor tingene bare fungerer, og der ikke er meget andet end det sportslige, man skal lede efter løsninger på. Der handler det kun om sportslige præstationer, hvor alt andet kører og er en velsmurt maskine. Der er nogle hold, der står der. Udover Aalborg tror jeg også på Skjern og BSV. 
Aalborg har fået væsentlig tilgang, så de har fået et bedre og bredere mandskab med større profiler, der kan afgøre kampene. Skjern står med en stort set intakt trup fra sidste år og bare har fået endnu mere sikkerhed. De blev rystet lidt med Mølgaards stop. Nu har de sikkerheden i, at de ved, de kan præstere uden. Det ligner, de trykker play, og så kører de bare derud af. BSV har mandskabet til det. Det bliver spændende at se, om de kan holde den kørende med al det europæiske ved siden af også. De vil nok svinge lidt henover grundspillet, og så for alvor være klar, når de rammer slutspillet. KIF Kolding København kan både blive en dreng og en pige med mange nye spillere og et nyt set up. Og når der bliver spillet topkampe, er det bare med til at afgøre, om det svinger den ene eller anden vej. Hvis ikke du kender ham du står ved siden af, opstår der en lille usikkerhed, og det er hele forskellen i at kunne toppræstere og vinde medaljer. Og der tror jeg ikke de er endnu."

Vi siger tak for snakken til Morten og ønsker held og lykke med sæsonen for HC Midtjylland. Hvis du tror på Mortens analyse af top 3, kan du lige nu få odds 3.15 på Aalborg Håndbold, 4.50 på Skjern og 4.00 på BSV som vinder af 888ligaen hos 888sport.