Sådan får du mere ud af dine væddemål.

Forhøj dine odds: Sådan får du mest ud af dine væddemål

Vi gennemgår nogle af de forskellige måder, man som gambler kan forhøje sin gevinst på odds med. 

Over hele verden ledere spillere efter den bedste mulige måde at få det højeste odds på. Mens tilbud og kampagner kan give dig et hurtigt boost, så kan forskellige teknikker hjælpe dig på den lange bane til at få det bedste odds. Hvis du gerne vil have hjælp til at få bedre odds eller finde mere værdi, så vil denne guide hjælpe dig med at forhøje dine odds. Hvis du er ny inden for sportsbetting, så kan du få lidt tips ved at tjekke vores ultimative sportsbetting guide, før du scroller videre.

Placer dine væddemål tidligt

Den absolut bedste metode til at få et højere odds på dit sportsevent er, at du kommer forholdsvis tidligt ind på markedet og får placeret dit odds inden andre gør det. Dette skyldes, at oddsene påvirkes af, hvor mange der spiller på et specielt udfald, og desto tættere vi kommer på kick-off, desto flere vil spille på favoritter, og dermed falder oddset. Det betyder, at folk der først spiller kort før kampstart, typisk vil få et lavere odds end de, der spillede lige da oddset udkom. Der er selvfølgelig risikoen, at en vigtig spiller bliver skadet efter, at du placerer dit væddemål, men på den lange bane, vil der være mest værdi i at spille tidligt.

Når det kommer til fodbold, så vil oddset på de normale ligaer typisk komme en uges tid før kampen spilles, men hvis vi tager pokalkampe eller lignende, så kommer de meget tidligere. Allerede d. 16. december 2017, kunne der findes odds på knock-out kampene i Champions League. Manchester City giver odds 1.40 til at slå Basel fra Schweiz, mens Real Madrid giver odds 2.14 på at vinde over PSG som giver 3.15. De to nævnte kampe spilles først i midten af februar, og oddsene var dermed ude 2 måneder før. Du kan dog forvente, at i takt med at vi nærmer os kampene, og flere vælger at spille på favoritterne, så vil oddsene på Man City og Real Madrid falde, og så er der mindre værdi op til kampstart end der er nu.

I andre sportsbegivenheder kan du typisk finde oddsene længe før start, og nogle gange før kampen overhovedet er annonceret. Et eks. er boksekampen mellem Gennady Golovkin og Saul Canelo Alvarez, som endnu ikke er blevet bekræftet. Alligevel kan du få odds 1.52 gange igen på en sejr til Golovkin, mens du kan få odds 2.50 på Alvarez. Et anden boksekamp er Anthony Joshua, som formentlig skal møde Joseph Parker, alligevel kan du dog få odds 1.62 på Anthony Joshua til at slå Tyson Fury, der faktisk har trukket sig tilbage. Fury har ikke været i ringen siden november 2015, og det er slet ikke sikkert, at de to kommer til at bokse, alligevel kan du oddse på det. Tyson Fury er ligeledes meget overvægtig, og meget kunne tyde på, at hvis der kommer en kamp mellem Joushua og Fury, så vil oddset falde på Anthony Joshua.

Den bedste måde at være foran andre spillere, og endda foran bookmakere, er, at du holder dig opdateret med sporten og live nyheder. Dette kom især til udtryk i 2016, i NFL draften d. 14. april. To uger tidligere stod Tennessee Titans til at få det første pick, så det var en forsvarsspiller, der stod til at blive valgt først. Tennessee Titans byttede dog deres første pick med Los Angeles Rams, og de stod i den grad og manglede en quarterback.

Det havde bookmakerne ikke tænkt over, og derfor kunne man få hele odds 7.50 og 17 på de to højdst rangerede quarterbacks, Carson Wentz og Jared Goff. Mange spillere opfangede dette, og vandt masser af penge.

Overvej at spil på sejr til nul

Hvis nogen skal forudsige en sejr i fodbold, så vil de fleste typisk vælge resultatet 2-1. 2-1 er nemlig et af de mest hyppige resultater i moderne fodbold, men det er lige præcis det, der kan give dig en fordel ved bookmakerne. Oddset på at et hold vinder uden, at der går mål ind på dem selv, er nemlig en del højere pga. at de fleste spiller på 2-1.

Over 170 kampe der er blevet spillet i Premier League sæsonen 2017/2018. Hele 48 % af kampene endte med en sejr til et af holdene, mens det andet hold ikke formåede at score. Når man tænker på, hvor stærk en liga Premier League er, er det et meget højt procenttal at have bag sig. Selvfølgelig har nogle hold vundet til nul oftere end andre, mens Crystal Palace er det hold, der oftest har tabt uden at score, så det kræver stadig noget analyse.

Du skal være specifik

Du finder typisk de højeste odds, ved at gætte et præcist udfald af en begivenhed eller tidspunkter for en scoring. I 2013 mødtes Seattle Seahawks og Denver Broncos i Super Bowl, og her kunne du få hele odds 51.00 på, at den første scoring ville være en safety. D. 16. december 2017 gav det samtidig odds 10.00 på at Seattle Seahawks ville vinde deres konferrence.

Et andet godt eksempel for dette er boksning. En storfavorit som Anthony Joshua vil typisk have et meget lavt odds til at vinde i de første par runder, men derefter stiger oddset voldsomt. Hvis du kommer tidligt ind på markedet, når du skal oddse på boksesejr i en specifik runde, kan du score meget højere odds end hvis du spiller kort før kampstart.

Det smukke ved handicap

Du har ofte kigget ned af den lange liste af kampe, fundet de hold du vil spille på, mens oddsene er bare for lave, så det i sidste ende ikke er det værd. Derfor er det smukt, at bookmakerne har lavet handicaps, så oddsene stiger på det hold, du gerne vil oddse på. Du ser ofte hold som Manchester City og Barcelona vinde stort over mindre hold, og derfor kan det ofte være en god ide at tage -1 eller sågar -2 handicap for at forhøje dit odds.

Den bedste sport og især den bedste liga at benytte sig af handicap bets er i ishockey, især NHL. I de fleste hockeyligaer og især NHL, vil et hold der er bagude med et eller to mål til sidst i kampen, vælge at tage deres målmand ud af spillet, og sætte en ekstra spiller på banen. De håber på at score, og få kampen i overtid, men rigtig ofte opsnapper modstanderen pucken og kan sende den i et tomt mål. I denne sæson efter 207 kampe spillet (november) endte 57 % af kampene med en sejr på mere end et mål, hvilket betyder, at det havde været godt at tage handicap odds på disse kampe.

Hvorfor kun lave en forudsigelse, hvis du kan lave to?

Her tænker vi ikke på, at du laver en kupon med flere kampe, selvom det også er en måde at få et højere odds på. Vi kigger i stedet på muligheden for fuldtid + begge hold score væddemål. Hvis du kan forudsige hvem der vinder, og samtidig, at begge hold scorer i kampen, så giver det et odds, der er langt højere end blot at forudsige, hvem der vinder kampen.

På tidspunktet hvor alle Premier League-holdene havde spillet 17 kampe i 2017/2018 sæsonen, var der spillet 170 kampe, og i 74 af dem havde begge hold scoret, mens kun 14 kampe endte 0-0. Det viser, at 44 % af kampene endte med at begge hold scorede. Hvis du har et godt øje til et hold, men føler dig usikker på deres forsvar eller målmand, så kan et Fuldtid/Begge hold scorer væddemål være sagen for dig, til at forhøje dit odds.

Der er mange forskellige måder at forhøje oddset, når du kigger på sportsevents, især hvis du kender sporten godt. Så hvis du ikke ønsker at spille på en storfavorit til et lavt odds, så kan du altid booste oddset vd at spille tidligt, ved at spille på sejr til nul, tilføje et handicap eller lave en dobbeltforudsigelse.