Hjemmebanefordelen på et fodboldstadion spiller en kæmpe rolle i vejen til succes. Foran den hjemlige og helt specielle kulisse skaber fodboldhold ofte små mirakler og vinder selv de spil, som de allerede havde opgivet på forhånd.

Find alle fodbold bets her.

Det gælder især i de særligt attraktive turneringer, som f.eks. pokalturneringen, de europæiske turneringer eller i nedrykningsspil. Men hvilket hold kan egentlig prale med at have den mest larmende hjemmebane? Nedenfor kan du blive klogere på top-5 over de mest larmende fodboldstadions i verden.

 

Femtepladsen: Signal Iduna Park (Dortmund)

Dortmunds hjemmebane byder på Tysklands både største og mest larmende fodboldstadion. Stadionet kan rumme mere end 81.000 tilskuere, og alene på syd-tribunen er der plads til 25.000 fans, hvilket også er verdenskendt som den ”Den Gule Mur”.

I kombination med holdets trofaste fanskare danner stadionet rammen for en djævelsk konstruktion, som kan gøre rigtig ondt på modstanderne tro på dem selv. Det er en kæmpe fordel, der helt sikkert også har været en vigtig faktor i de to vundne mesterskaber, samt da holdet nåede helt til Champions League-finalen i det forrige årti.

 

Fjerdepladsen: Rajko Mitic Stadion (Røde Stjerne)

Stadionet, der tilhører den serbiske topklub, har en kapacitet på 55.000 tilskuere. Et fodboldtempel, der bliver tilbedt så meget af fans, at tilhængerne af Røde Stjerner kalder stadionet for ”Marakana” (navnet stammer fra et velkendt stadion i Rio de Janerieo, som kan rumme 110.000 fans).

Dog er fansene ikke altid saglige eller på den helt rigtige side af loven. Topholdets fans er nemlig kendt for pyromani og fyrværkeri. Men man må sige, at holdet har succes, for efter deres deltagelse i Europa League og Champions League. På vores blog kan du i øvrigt også finde fodbold betting tips i de europæiske turneringer.

bonus

 

Tredjepladsen: Sükrü Saracoglu (Fenerbahce)

Dette er det første tyrkiske stadion på vores liste. Fenerbahces heksekedel har en ufattelig lydstyrke og er et af de mest ubehagelige spillesteder for modstandernes fans og spillere, hvilket især kan mærkes i derbykampe. Et stadion med 52.000 ellevilde Fernerbahce er et skrækscenarie for mange fans og modstandere.

Dog kunne tyrkerne i sæsonerne 18/19 og 17/18 ikke længere fejre deres sportslige succes. I sæsonen 19/20 er Fener ikke med i nogen af de europæiske turneringer. Og klubben har desuden finansielle udfordringer i øjeblikket. Alligevel bibeholder klubben sine loyale og trofaste tilhængere i Istanbul.

 

Andenpladsen: Vodafone Arena (Besiktas)

Vodafone Arena tilhører den anden klub fra Istanbul på denne liste. I sæsonen 16/17 og 15/16 sprang Besiktas frem fra at have stået i skyggen af Fenerbahce og Galatasaray i nogle år. De fik opmærksomhed både nationalt og internationalt. Nu er de sorte ørne stamgæster i de europæiske turneringer.

Den store opbakning fra fansene er dog en vigtig ingrediens i opskriften på succes. For med denne opbakning på hjemmebane er de tyrkiske ørne svære at slå. Det ellers relative lille stadion, som kan husere 42.000 fans, blæser taget af gang på gang.

 

Førstepladsen: Turk Telekom Arena (Galatasaray)

Den tredje klub fra Istanbul fuldender vores top-3. Således er det slået fast, at de tyrkiske fans i det mindste er verdens mest larmende fans. I Turk Telekom Arene er der allerede blevet målt svimlende 131 Decibel. Turk Telekom Arena kan i alt rumme 52.000 ellevilde fans, hvilket følelses som 100.000, når Galatasarays fans virkelig kommer i stemning.

Galatasaray spiller fast i hver sæson om det tyrkiske mesterskab, derfor er de blandt en af Tyrkiets stærkeste klubber. Dette i kombination med fansene og stemningen har allerede ført til, at nogle tophold snubler på banen af forbavselse. De, som vil satse på de tyrkiske tophold, bør tage et kig på vores online betting-muligheder. 

*Credits: artiklens billede tilhører Martin Meissner/Associated Press

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder