Alle drømmer om at vinde stort, og det er derfor, akkumulatorer er så populære. Spillere fra alle slags niveauer er tiltrukne af de kæmpe, potentielle gevinster, man kan opnå ved at kombinere flere, individuelle bets i ét multi-bet.

Mange tilfældige bettorer - såsom dem, der kun spiller med små kuponer for sjov skyld på fodbold hver weekend - har akkumulatoren som deres foretrukne bet. Faktisk har bookmakere hele sektioner på deres hjemmesider, som er dedikerede til multi-bets, og mange af deres specialtilbud og promotions er centrerede omkring akkumulatorer.

Trods populariteten omkring denne type bets, er der stadig nogle spillere som undgår dem, simpelt hen på grund af deres overbevisning om, at der er bedre områder man bør rette ens opmærksomhed mod. Men akkumulatorer er lige som enhver type bet - hvis du tilgår dem på den rigtige måde, kan du forstørre dine chancer for gevinst. Lad os tage et nærmere kig på akkumulatorer, og den bedste måde man kan bruge dem på.

888sport

Hvad er en akkumulator?

En akkumulator er en type bet, der handler om at kombinere en række individuelle bets til ét simpelt væddemål. Begrebet ”akkumulator” bruges oftest kun, når fire bets eller derover kombineres. Væddemål, der kombinerer to eller tre bets, betegnes typisk henholdsvis ”double” og ”treble”.

Hvorfor placere et akkumulator bet?

De fleste der undgår akkumulatorer, gør det fordi de tror, at chancerne for at vinde er så fjerntliggende, at det ikke er det værd. Selvom det er rigtigt, at oddset bliver længere for hvert bet, der bliver tilføjet, er det stadig værd at bemærke, at det potentielle udbytte også vokser.

Sandheden er, at akkumulatorer kan levere et pænt profit på lang sigt. Hemmeligheden er at anvende en metode i ens strategi, og undgå at spille på indfald. Chancerne for at vinde bliver altid større, når man anvender en mere analytisk tilgang.

Hvorfor placere et akkumulator bet?

Hovedpunkter

 • Akkumulatorer betegnes nogle gange som ”Accas”.
 • En akkumulator er som regel en serie af fire bets eller flere, som er kombineret i ét enkelt bet, selvom doubles og trebles nogle gange refereres til som akkumulatorer.
 • Alle bets skal gå hjem for at akkumulatoren kan give gevinst (med mindre bookmakeren har specificeret noget andet).
 • Ikke-løbere ved begivenheder som hesteløb er fritaget, og behandles som var de ikke inkluderede, så en akkumulator med fx fire bets ville blive til en treble, etc.
 • Kun ét muligt udfald per kamp/begivenhed er tilladt.
 • I tilfælde af et heat tilføjes reducerede odds til denne del af væddemålet.

Sådan opstiller du en akkumulator

Husk at jo flere udfald, man vælger, jo større et lotteri bliver det. For at reducere held-elementet, er det bedst at bevare ens akkumulator på en ræsonnabel størrelse. 4-6 bets er et godt antal.

Fodbold akkumulatorer er et godt sted at begynde, og man bør prøve at koncentrere sig om sejre på hjemmebane. Næsten halvdelen af alle kampe ender på denne måde, og det kan være rimelig nemt at identificere hvilke kampe, der burde ende med en sejr til hjemmeværterne.

Man bør koncentrere sig omkring de mest gunstige udfald, i stedet for de høje odds. Idéen er ikke at skabe en så stor, potentiel gevinst som muligt, men at opbygge akkumulatorer som oftere giver gevinst. Som generel regel bør man altså undgå de helt store priser. Selv hvis der er et 10/1 odds med 888sport som du gerne vil vinde, bør du nok kigge et andet sted hen. Det er mere reglen end undtagelsen, at skud i tågen vil svigte dig og gøre dig frustreret, når dine andre udfald går hjem! Hvis du absolut skal støtte en underdog, så gør det som et individuelt bet.  

Kig efter værdi

Værdi er også vigtigt, da man jo gerne vil have, at hver korrekte forudsigelse giver så stor en gevinst som muligt. Det vil forstørre dit samlede afkast i det lange løb. Så kig efter gode odds og identificér de kampe, hvor hjemmeholdet måske er undervurderet. Hvis 888sport tilbyder 3/1 på et pick, som du mener bør være tættere på uafgjort, bør du måske overveje at inkludere det i dit multi-bet. Bare vær sikker på, at der ikke er nogen åbenlys grund til den forstørrede pris.

Værdi kan også findes ved at kigge efter promotion tilbud. Nogle gange kan det hænde, at en bookmaker tilbagebetaler dit væddemål, hvis en del af din akkumulator bukker under. Dette kan hjælpe med at minimere dine tab på lang sigt. Eller også kan bookmakerne tilbyde et pris boost til bestemte begivenheder og bet-kombinationer.

For at give dig selv de bedste muligheder, bør du studere holdenes form og holde øje med statistikker. Der er mange resurser online, hvor du kan tjekke den seneste form og tjekke trends. Hold, som er langt nede i ligatabellen, men som har en god form på hjemmebane, tilbyder ofte en bedre værdi end de indlysende førerhold i toppen af tabellen.

Brug din nuværende viden

Hvis du har særlig stærk viden på et bestemt område, så benyt det til din fordel i dine multi-bets. Uanset om du er en ekspert, når det kommer til topscorere, begge hold scorer eller over/under mål, burde du ikke have problemer med at opbygge en acca, der har gode chancer for at gå hjem.

Nogle folk undgår at placere uafgjorte resultater i deres akkumulatorer, men de burde ikke blive udelukket. De betaler ofte godt, og for visse kampe så som lokal derbies kan de være værd at inkludere.

Eksempel:

Hvis du spiller 85 kroner på en 6’er kupon hvor hvert udfald vinder til en pris på 2/1 med 888sport, kan dine gevinster blive som følgende:

 • Total væddemål: 85 kr.
 • Total udbytte: 61.600 kr.
 • Total profit: 61.515 kr. 

Hvis du placerer 85 kroner each-way på en 6’er kupon, hvor hvert udfald placeres til en pris på 2/1 med 888sport, kan dine gevinster blive som følgende:

 • Total væddemål: 170 kr.
 • Total udbytte: 635 kr. 
 • Total profit: 465 kr. 

Hold dine muligheder åbne

Hvis kampene ikke alle finder sted på samme tid, kan du vælge at placere væddemålene ét efter ét, i stedet for at binde dig til en get-go akkumulator. På den måde kan du beslutte dig for at stoppe mens det går godt, eller du kan holde nogle gevinster tilbage og satse mindre på den endelige begivenhed, hvis alle dine tidligere bets er gået hjem.

At holde dine muligheder åbne på denne måde er ikke altid muligt, hvis kampe fx spilles samtidigt. Men hvis du alligevel beslutter dig for at samle alle dine bets i én akkumulator, kan det være at bookmakeren giver dig chancen for at indtjene på givne tidspunkter, før væddemålet er slut.

Andre multi-bet typer

Hvis tanken om, at ét bet svigter dig, fylder dig med frygt, er akkumulatoren måske ikke noget for dig. I dette tilfælde kan du søge efter andre multi-bet typer, såsom Heinz, der udbetaler på 57 kombinationsmuligheder over seks udfald - fra doubles til 6’er kupon. På den måde kan du stadig få lidt gevinst fra nogle steder, selvom et bet ikke går hjem.

Andre tips til spil på akkumulatorer

 • Et fiasko udfald kan koste dig meget, så vælg med omhu.
 • Placér mindre væddemål til at begynde med, indtil du lærer systemet.
 • Hold styr på dine penge og dit budget.
 • Husk at du også kan spille med each-way akkumulatorer.
 • Hvis begivenhederne ikke sker samtidigt, kan du altid placere separate bets.

Det er altid værd at gentage, at du skal spille med hjernen, og ikke hjertet. Det er derfor bedst ikke at spille på dine personlige hold, med mindre du kan løsrive dig selv emotionelt, når du foretager dine forudsigelser

Læs også
Top 5: De bedste danske sportsudøvere i udlandet

Top 5: De bedste danske atleter i udlandet

Guide: Hvornår og hvorfor du skal oddse på forhøjede odds

Guide: Hvornår og hvorfor du skal oddse på forhøjede odds

Ishockey-VM i Danmark: Optakt til slutrunden

Ishockey-VM i Danmark: Optakt til slutrunden

Giro d'Italia 2018: Her er de største favoritter

Giro d'Italia 2018: Her er de største favoritter

Hvor får man mest ud af sportsbetting i sommerferien?

Hvor får man mest ud af sportsbetting i sommerferien?