Superliga-spillerne gik sidste weekend på en længeventet vinterpause. Batterierne skal lades op til en rigtig tæt afslutning af grundspillet.

Efterårssæsonen har i den grad lagt op til en spændende afslutning. Flere af holdene ligger bogstavelig talt side om side, og kun få point skiller dem fra hinanden. Fra tredjepladsen og ned til 11. pladsen er der kun 8 point imellem. En neglebidende afslutning af grundspillet bliver det med sikkerhed. Især kampen om de sidste fire pladser i mesterskabsslutspillet bliver en affære uegnet for børn.

888sport banner

Hele i ideen med grundspillet er netop at få noget mere spænding tidligere i sæsonen, og det må siges at være lykkedes meget godt. Hvem husker ikke sidste års afslutning af grundspillet? Polemikken i Sønderjyske, om de i virkeligheden tabte med vilje for at ende i en mere fordelagtig nedrykningsgruppe? En forfærdelig situation for spillerne, men interessen for Superligaen steg lige et par nyk i afslutningen af grundspillet, især for de hold, som stadig havde en reel chance for at nå mesterskabsslutspillet eller ende i mere fordelagtig nedrykningsgruppe.

Der er stadig 6 runder tilbage af grundspillet, så hvert hold har stadig 18 point at spille for. Dette gør, at Hobro på sidstepladsen matematisk stadig kan nå at snuppe en plads i mesterskabsslutspillet. Alt skal dog gå holdets vej - det ville næsten svare til at vinde i Lotto, hvis Hobro gjorde det umulige. I nedstående tabel er mit midlertidige bud på hvilke hold, der ender i mesterskabsslutspillet. Jeg begrunder mine valg efter tabellen.

FC København og FC Midtjylland

Begge hold har allerede sikret sig en plads i mesterskabsslutspillet efter et fantastisk efterår. FCK og Midtjylland har fejet al modstand til side. Begge hold rider på en bølge, som ingen andre Superligahold kan ride med på. Det bliver med stor sandsynlighed dem, som skal slås om mesterskabet næste år.

Brøndby

Kampprogram:

  • Nordsjælland (ude)
  • Esbjerg (ude)
  • Randers (hjemme)
  • OB (ude)
  • AAB (hjemme)
  • AC Horsens (ude)

Vurderet ud fra deres kampprogram burde Brøndby sikre sig en plads. Selvom de har fire udekampe, så har Brøndby et bedre pointgennemsnit på udebane end hjemmebane. Brøndbys plads i mesterskabsslutspillet kan dog være i fare, nu hvor Larsson er stoppet, og flere profiler er på ud ad bagdøren på Vestegnen. Wilczek og Muktar er på blokken i flere andre klubber, og hvis de to profiler smutter, så falder Brøndbys chance for nå mesterskabsslutspillet markant. De skal holde på de fleste af deres profiler, ellers kan de med stor sandsynlighed godt vinke farvel til en plads i top seks.

OB

Kampprogram:

  • FC København (ude)
  • Vejle (hjemme)
  • AC Horsens (ude)
  • Brøndby (hjemme)
  • AGF (ude)
  • Randers (hjemme)

Efter en sløj start i efterårssæsonen, spillede OB sig på fornem vis tilbage i toppen af Superligaen. På papiret har de bestemt et top seks-hold sammenlignet med størstedelen af de andre Superligaklubber. Især efter tilgangen af Kadrii og Drachmann har de stået stærkt. Det er et hold med stort potentiale. OB er som mange andre Superligaklubber også nødt til at få tilføjet en spiller af samme eller højere kaliber, hvis de skulle miste en spiller. En spiller, som i flere omgange har været rygtet væk fra OB, og som nok har den største betydning for OB, er Grytebrust. Hvis de ikke formår at holde på ham, så falder deres chance for at nå top seks med 25%. Han er en klasse keeper, som ikke kan undværes i OB. 

AAB

Kampprogram:

  • Randers (hjemme)
  • FC Midtjylland (ude)
  • Sønderjyske (hjemme)
  • Hobro (hjemme)
  • Brøndby (ude)
  • AGF (hjemme)

AAB ser jeg som en lille joker, da de besidder høj kvalitet offensivt, men det kræver, at den nye træner Jacob Friis kan få forløst holdets og ikke mindst Lukas Andersens og Kasper Kusks offensive kvaliteter. Hvis han formår det, venter der AAB en plads i mesterskabsslutspillet. Deres kampprogram ligger også til deres fordel, selvom de har to svære udekampe mod Midtjylland og Brøndby, hvor det nok kun bliver til maksimum et point. De resterende kampe burde kaste minimum 10-12 point af sig, hvilket burde være nok til at sikre sig en billet til det forjættede land.

Esbjerg

Kampprogram:

  • AGF (ude)
  • Brøndby (hjemme)
  • Hobro (ude)
  • AC Horsens (hjemme)
  • Sønderjyske (ude)
  • Vejle (hjemme)

Esbjerg er nok det hold, som jeg tvivler mest på i forhold til de øvrige førnævnte hold. De er oprykkere, men de har imponeret i efteråret, hvor de med solidt holdarbejde og effektivitet satte sig selv i en gunstig position for at sikre sig overlevelse i Superligaen, hvilket de vel kun havde kunnet drømme om, da de begyndte sæsonen. Hvis de kan fortsætte det gode arbejde, er de sikret en plads i top seks. Det bliver afgørende for Esbjerg at holde stamspillerne skadesfri – ellers bliver det en utrolig svær opgave for dem. Jeg er spændt på at se, hvad de gør i transfervinduet for at forstærke truppen. 

 

Hvorfor ikke nogen af de øvrige hold?

AGF, Nordsjælland, Randers, Horsens og Sønderjyske er helt sikkert også nogle gode kandidater, og de ånder de andre i nakken, hvor det bliver få point, som kommer til at afgøre placeringerne i grundspillet.

Nordsjælland er efter min overbevisning for urutinerede til at løbe af sted med en plads i top 6. Hvis de mister Hjulmand og flere andre profiler som Andreas Skov Olsen, så tror jeg, at løbet er kørt for dem.

Afhængig af hvordan transfervinduet forløber, tror jeg, at det kan være udslagsgivende for, hvordan klubberne kommer til at gøre det i foråret. Får AGF en angriber, som kan lave mål? Kan Bo Henriksen igen få det maksimale ud af sine spillere? I løbet af januar, når transfervinduet er lukket, vil jeg genoverveje mine valg og komme med en opfølgning af denne artikel.

Om forfatteren
Af
Lasse

Lasse er freelance sportsskribent og stor sportsentusiast, som primært specialiserer sig inden for fodbold og esport. Generelt interesserer han sig inden for alt slags sport, men i øjeblikket har han kastet sin kærlighed på esport, som bare vokser og vokser. 

I 6 år har han kommenteret +600 fodboldkampe, hvor det er blevet til utallige fodboldkampe i Bundesligaen, Serie A, Europa League, Champions League og Superligaen, så han besidder et bredt og dybt kendskab til flere fodboldligaer. 
 

Læs også

Hvad vil vi huske VM 2022 for?

Statistikker VM 2022 – afrunding

Nye VM-rekordholdere 2022

Optakt - VM-finalen 2022

Danskere på All Star-hold til slutrunder